Ekonomi

Emekliler 4 gözle bekliyordu! Resmen açıklandı!

Emekli aylığına ek olarak destek ve ikramiyeler almak isteyen vatandaşların farklı yöntemlere başvurabilmeleri mümkün. Yaşamanın çok pahalı olduğu bu son dönemlerde sahip oldukları maaşla ay sonunu zar zor getiren milyonlarca SGK emeklisi, Akbank'tan yüksek oranda ikramiye desteği verilecek. Akbank 500 Türk Lirasına kadar uzanan maaşa ek olarak nakit desteği alabilecek

Tüm SGK emeklileri (SSK, Emekli Sandığı, Bağ Kur) en düşük maaş oranında bile 2.500 Türk Lirasına kadar uzanan maaşa ek olarak nakit desteği alabilecek. Başvurunun peşinden hemen banka hesabınıza yatırılacak olan nakit promosyonu yardımıyla vatandaşların emekli maaşlarına ek destek verilmiş olacak. Emekli maaşı 1.500 Türk Lirası ve 2.499 Türk Lirası aralığında olan tüm emekliler 2.100 Türk Lirasına kadar uzanan nakit desteği verecek olan Akbank; 1.499 Türk Lirası ve altında düşük emekli maaşı alan yuttaşlaraysa toplamda 1.750 Türk Lirası nakit promosyonu verecek. Maaşını Akbank'a taşıyan bütün SGK emeklileri emeklilere özel olan masrafsız bankacılık hizmetlerinden faydalanabiliyor.

2 bin 500 Türk Lirası Nakit Emeklilik Promosyonu Almak İçin Ne Yapmalı?

Emekli promosyonu kampanyasıyla beraber vatandaşların emekli aylığına ek olarak nakit çözümleri yayınlayan Akbank, 2.500 Türk Lirasoı emekli promosyon seviyesi ile destek olmaya devam ediyor. SGK emekli maaşı 1.499 Türk Lirasına kadar olan vatandaşlara 1.750 Türk Lirası verilirken, 1.500 Türk Lirasından 2.100 Türk Lirası amacıyla 2.100 Türk Lirası ve 2.500 Türk Lirası maaş alan vatandaşlar 2.500 Türk Lirası promosyon alacak. 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Başvurularını yapan sene sonuna kadar emekli maaşını Akbank'a taşımayı taahhüt eden bütün emekliler promosyon alabilecek. Şubeye gerek kalmadan vatandaşlar, basitçe internet şubelerinden ya da mobil bankacılık uygulamasından maaş taşıma işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Emekli olduktan sonra emekli maaşını arttırmanın yolları nedir?

Türkiye'de yürürlükte olan sigorta mevzuatlarına göre emekli maaşlarının hesaplanmasında prime, çalışma zamanı ve temel kazanç  gibifaklı etkenler göz önüne alınmaktadır. Hem de ekonomik bilgiler (büyüme rakamları, enflasyon vb.) emekli maaşının artmasında çok önem taşır.

Emekli olduktan sonra emekli maaşının arttırılması imkansız gibidir. Ancak nakit promosyon takviyeleri ve devlet tarafından verilebilecek ikramiyeler maaşa ek destek sunar. Hem de doğum ya da askerlik borçlanması gibi SGK uygulamalarına başvurulması halinde sigortalılık süreleri ve erken emeklilik gibi baska etkenler arasında yer almaktadır.