Ekonomi

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Nisan ayıyla beraber 'Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emeklilere ne kadar zam yapılacak?' gibi soruların araştırmaları arttı. Peki memur ve emeklilerin bayram ikramiyesi ve Temmuz zamları belli oldu mu? İşte ayrıntılar... Emeklilerin kaç TL bayram ikramiyesi alacağı ve ikramiyelerin ne zaman ödeneceği merak edilirken, memurlara ve emeklilere ilave zamla ilgili de karar verilmesi öngörülüyor

Memur ve emekliler tarafından dört gözle beklenen ikramiye ve Temmuz maaş zamlarına ilişkin kritik süreç başladı. Emeklilerin kaç TL bayram ikramiyesi alacağı ve ikramiyelerin ne zaman ödeneceği merak edilirken, memurlara ve emeklilere ilave zamla ilgili de karar verilmesi öngörülüyor. 

Memur ve emekliler, bayram ikramiyelerini ve maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili son duurmu yakından takip ederken, 'Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emeklilere ne kadar zam yapılacak?' gibi soruların yanıtları da aranıyor. 

Peki emeklilerin bayram ikramiyesi ve Temmuz maaşları belli oldu mu? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

 

Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi emekliler dört gözle bekliyor. Temmuz zammının ise şimdiden yüzde 15.95 oranına ulaştığı belirtiliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de 2 ayda yüzde 16.45 zam ortaya çıktı. 

Nisan'a girilmesiyle beraber emekli vatandaşların gözü bayram ikramiyelerine döndü. Ramazan Bayramı bu sene 2-4 Mayıs tarihlerine denk geliyor. 

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin Nisan 25 ile Nisan 30 tarihleri arasında yatırılması öngörülüyor. İkramiyelerde ne kadar yükseliş yapılacağıyla ilgili karar bu ay belli olacak. 

Temmuz ayı da hem memurların hem emeklilerin zam ayı olarak ön plana çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 7 zam ile bu senenin ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5'ini geçen bölüm kadar fark yansıtılması öngörülüyor. 

Bu senenin ilk 2 aylık sürecinde TÜFE yüzde 16.45 oldu. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8.95 oranında fark meydana geldi.

TEMMUZ ZAMMI İÇİN YÜZDE 15.95

Bu şekilde Temmuz'da yapılacak zam şimdiden yüzde 15.95 oranını gördü. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de 2 ayda yüzde 16.45 zam meydana gelmiş oldu. 

Hem Ocak ayında emekli ve memurlar için hayata geçirilen iyileştirmeler hem de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun daha önce gerçekleştirdiği konuşmalar memurlara ve emeklilere 'ek zam' beklentilerinin yükselmesine neden oldu. 

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GÜNDEMDE

Mynet'te yer alan habere göre; bunun için Haziran ayında harekete geçilmesi planlanıyor. Aynı zamanlarda asgari ücrete ikinci bir zam gelp gelmeyeceğiyle ilgili de bir karar verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tarafından da hem asgari ücrete hem de diğer çalışanlara ilişkin maaş zammıyla ilgili ihtiyaç haline dikkat çekmişti.

Araç sahipleri dikkat! Benzine 80 kuruş indirim!

Market reyonlarında satılan bu ürünlerde görülmemiş fiyat farkı! Yüzde 456 zam geldi

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş Nisan ayını işaret etti ve uyardı! Herkes görecek...

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatıyor! Bakan Kirişci resmen açıkladı!