Ekonomi

Emekliler çifte bayram yaşayacak! Bayram ikramiyelerine de el atıldı! İşte detaylar!

Emeklilerin, Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları bayram ikramiyeleri ile alakalı gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar!2023 yılında bayramlarda emeklilere ne kadar ikramiye verileceği şimdiden sorgulanmaya başlandı

Milyonlarca emekli yeni bayram ikramiyelerine dair araştırmalara başladı. 2023 yılında bayramlarda emeklilere ne kadar ikramiye verileceği şimdiden sorgulanmaya başlandı.

İşte merak edilen detaylar…

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİNE ZAM MI GELDİ 2023?

Milyonlarca emekli, 2023 yılında verilecek bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Asgari ücrete ikinci zammın yapılmasından sonra emekli bayram ikramiyelerine de zam beklentisi arttı. Aralık ayında da asgari ücrete zam yapılması planlanıyor. Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerine de zam yapılmasının beklendiğinin altı çizildi. Bilindiği gibi 1.100 TL ikramiye hesaplara yatarken 2023 yılındaki emekli ikramiyesinin 2.300 TL’ye çıkacağı beklentisi paylaşıldı.

EMEKLİLERİNİN İKRAMİYELERE ZAM BEKLENTİSİ ARTTI!

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir birim oluşturulduğu iddiası gündeme geldi. Kurban Bayramı gelmeden önce ikramiyeler hakkında çalışmalar yapıldığı iddia ediliyordu ve bayramdan hemen önce ikramiyelere zam yapılacağı aktarılmıştı. Ancak bu beklentiler karşılanmadı. Bakan Bilgin emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını ifade etmişti. Bundan sonra yeni yeni 2023 yılı emekli bayram ikramiyelerine zam beklentileri konuşulmaya başlandı.

İKRAMİYELER 2.300 TL Mİ OLACAK?

Bu yıl yüksek enflasyon rakamları sonrasında emekli vatandaşların aldıkları maaşları hemen suyunu çekince 2.500 TL emekli maaşı ile vatandaşlar geçinmekte temel ihtiyaçlarını almakta bir hayli zorlanıyordu ve yeni zamlar ile beraber en düşük emekli maaşı 3.500 TL oldu. Bu noktada emekli ikramiyelerine de yeni yılda zam yapılması konuşulmaya başlandı. Emekli bayram ikramiyeleri için çalışmalar yapıldığı iddia edilirken bu çalışmalarda bayram ikramiyelerine zam yapılabileceği de paylaşılıyor. Ayrıca emekli bayram ikramiyelerine zam yapılırsa da yeni tutarın 2.300 TL olması bekleniyor.

Emeklilerin bayram ikramiyesine yeni zam yapılacağı iddiası büyük yankı yarattı. Ama zam yapılmadı. Bundan dolayı yeni yılda ikramiye ödemelerine zam yapılması beklentisi de şimdiden arttı ve araştırılmaya başlandı. Emeklilerin bayram ikramiyelerine dair henüz bir zam açıklaması henüz gelmedi.

Tarım Kredi marketlerinden sonra o markette dev indirime gitti! İşte 5 litre yağ fiyatlarını düşüren market!

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl yapılacak?