06 / 05 / 2024

Emekliler dikkat! Hükümetten 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında son dakika açıklaması! 

Emekliler dikkat! Hükümetten 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında son dakika açıklaması! 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekliye ikramiyeyi de içeren torba yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında çalışan emekliye ikramiyeyi de içeren torba yasa teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilerin 5000 TL alabilmelerine yönelik düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifinin haftaya Genel Kurul'da görüşüleceğini ifade etti.

Akbaşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ekonomik düzenlemeleri kapsayan torba yasa teklifinin, önümüzdeki hafta Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını kaydetti.

Akbaşoğlu torba yasa teklifinin çalışan emekliye ikramiyeyi de içerdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Birçok maddeyi ihtiva ediyor. Kamuoyunun birçok beklentisini de karşılayacak nitelikte. Hem fahiş fiyat mücadele konusunda hem de çalışan emeklilerin 5.000 lira alabilmelerine dair düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifi.”

Emekliler dikkat! Hükümetten 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında son dakika açıklaması! 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Akbaşoğlu asgari ücret görüşmelerine başlanacağının hatırlatılması üzerine ise, toplantılar sonucunda kararın verileceğini aktardı. Akbaşoğlu şunları paylaştı:

“Bugüne kadar, hiçbir zaman çalışanlarımızı, memur ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve asla ezdirmeyeceğiz. Bütün çalışanlarımızın, toplum kesimlerimizin, emeklilerimizin, çiftçilerimizin, esnafımızın hayat standardını yükseltmek, alım gücünü daha da artırmak noktasındaki yaklaşımımız süreklilik arz eder şekilde devam edecek.

Aralık ayı içerisinde bütün işçi kardeşlerimizle ilgi enflasyona ezdirilmeksizin alım gücünün artırılacağı bir sonucu hep beraber göreceğiz. 2024 yılı ocak ayı başında ortaya konacak enflasyon oranları da dikkate alınmak suretiyle bütün memurlarımızın, emeklilerimizin yaşam standartlarını, alım güçlerini artıracak bir zammı hem çalışan memurlarımıza hem de bütün emeklilerimize, onların da yüzünü güldürecek şekilde bir düzenlemeyi kamuoyu ile paylaşacağız.”

Emekliler dikkat! Hükümetten 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında son dakika açıklaması! 

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye düzenlemesinin takvimi ile ilgili, Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmaları başlayacaklarını söylemişti.

"Şu an tarih yok" diye ifade eden Bakan Işıkhan, "Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin TL ikramiyeyi almış olacak" diye ifade etmişti.

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Beykoz Soğuksu ve Acarlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!


Geri Dön