03 / 05 / 2024

Emekliler isyan etti: Kiram 4 bin TL, maaşım 7 bin 500 TL!

Emekliler isyan etti: Kiram 4 bin TL, maaşım 7 bin 500 TL!

Emekli vatandaşlar 7 bin 500 TL ile geçinemediklerini belirterek yetkililere sitem etti. Bir emekli, "Pazara gittim cebime bin TL koydum dönüşte baktım cebimde 70 TL kalmış. Parayı düşürdüm zannettim" diye konuştu.



Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan emekliler, aldıkları maaşlardan memnun değil. 7 bin 500 TL ile geçinemediklerini belirten emekliler "Kira olmuş 4-5 bin TL. Bana kalıyor 3 bin TL. Ben nasıl geçineceğim? Elektrik parası, su parası... " diye konuştu.

'SİMİT OLMUŞ 10 TL'

ANKA'nın haberin göre, bir emekli Konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Ben dün 33 tane yumurta aldım 180 TL verdim. Pazara gittim cebime bin TL koydum dönüşte baktım 70 TL kalmış. Paramı düşürdüm zannettim. Böyle bir geçim olmaz." 

Bir başka emekli de yaptığı açıklamada "Simit olmuş 10 TL ben alıyorum 7 bin 500 TL. Benim kızım tostu okulda 50 TL'ye yiyor, Meclis lokantasında pirzolayı 35-40 TL'ye yiyorlar. Adalet bunun neresinde? Pazarda ben domatesi 15 TL'ye alıyorum. Adam 40 bin TL maaş alıyor o da 20 TL2ye domates alıyor. 4 bin TL benim kiram. Çocuğum okuyor. Nerede bu adalet" dedi.

Bir başka emekli ise "4 yıl oldu emekli olalı. Bir asgari ücret daha fazla alıyordum şimdi de ben asgari ücretin yarısındayım. Ben bu parayı onlara vereyim onlar memnun olsunlar. Kira olmuş 4-5 bin TL  Bana kalıyor 3 bin TL. Ben nasıl geçineceğim? Elektrik parası, su parası... " diye konuştu.

Emekliler isyan etti: Kiram 4 bin TL, maaşım 7 bin 500 TL!

MAAŞ YETMİYOR

Çay ocağında çalışan bir emekli de açıklamasında "Şu anda ben çalışıyorum. Emekli olduğum halde, sabah geliyorum akşama kadar. Emekliye zam veriyorlar, hakları da eşit değil. Birisine yüzde 49 veriyor birisine yüzde 37 veriyor. O da alıyor domatesi 20 TL'ye. Ben de alıyorum 20 TL'ye. Aradaki farkı ölçüp biçmek gerekir. İnsanlar haklarını eşit biçimde e göz önüne almalarını bekliyorum" dedi.


'ÇOCUKLARI NASIL OKUTACAĞIZ'

Çay ocağının önünde oturan diğer bir emekli vatandaş da şunları dile getirdi: "7 bin 500 TL maaş alıyorum, bana para yetmiyor. Bir de ormana gidiyoruz çalışmaya. Ormanda yanan yerleri biz dikiyoruz. Para yetmiyor bize. Bu zam az, hiç yoktan 17 bin TL olması lazım milletin geçinmesi için. Bir işçinin de aylığı en az 18- 19 bin TL olması lazım. 4 bin lira kira verirse, 3 bin lira market. Bu vatandaş nasıl bir geçinecek? Dün baktım bir bütün tavuk 200- 250 TL. Bunu nasıl alıp da yiyeceğiz?" dedi.
 

KİPTAŞ'tan yüzde 15 peşinatla konut fırsatı! İstanbullular dikkat!

AVM'ler neden krize girdi? İşte AVM krizinin perde arkası!

Ekrem İmamoğlu'ndan Karanfilköy dönüşüm projesi eleştirilerine yanıt!


Geri Dön