Ekrem İmamoğlu'ndan Karanfilköy dönüşüm projesi eleştirilerine yanıt!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Karanfilköy’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projesi için düzenlenen kura töreninde, eski Şehircilik Bakanı olan rakibi Murat Kurum’u isim vermeden eleştirdi.
Beşiktaş ilçesinin Karanfilköy bölgesinde 60 senelik mülkiyet problemini çözen İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ, 29 Nisan 2023 tarihinde kentsel dönüşüm projesinin temelini atmıştı. Yaklaşık 900 hak sahibi, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende yaşayacakları daireleri kura yöntemiyle belirlediler.
Kura töreninde önemli açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu, riskli yapılarla ilgili çözüm bulunması gerektiğini dile getirerek, bu çözümün de kamu kurumları, halk ve sektör bileşenleriyle birlikte ortak akılla bulunabileceğini belirtti.
“MİLLET İSTANBUL’A İHANET EDENLERİ SEVMEZ”
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre 2019 yılında göreve geldiklerinden beri bir şahsın, şirketin veya bir grubun özel çıkarı uğruna bir tek parsele özel imar çıkarılmasına izin vermediklerini dile getiren Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Böyle bir teklifi meclise asla getirmedik. O büyükşehir belediyesinin koridorlarını ben siyaset yaşamım ve belediye başkanlığı dönemlerinden dolayı yaklaşık 15 senedir bilirim. Parsel bazında bir kişinin, bir grubun imar artışı meselesinde oralarda bu işin nasıl takip edildiğini ve adımlar atıldığını dabilirim. Biz yapmadık, yaptırmadık, yaptırmayacağız.
İSİM VERMEDEN RAKİBİ KURUM’U ELEŞTİRDİ
Ekrem İmamoğlu Karanfilköy’de başlattıkları kentsel dönüşüme yönelik “rantı yüksek, çözümü kolay oldu” eleştirilerine Fikirtepe örneği ile cevap verdi. İmamoğlu isim vermeden rakibi olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u hedef aldı.
Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Kadıköy Fikirtepe'ye ister D100 karayolundan gelirken bakın, ister 1. Köprü’yü geçtikten sonra aşağı inerken bakın, ister Harem’den gelirken bakın. Orada göreceğiniz tek şey kocaman bir beton blok duvar. Fikirtepe, fikirleşmeden gelir. Osmanlı döneminde aydınlanmanın en çok hissedildiği, konuşulduğu, sohbet edildiği mekanların olduğu Fikirtepe ne yazık ki adına da yakışmayacak, İstanbul'a da yakışmayacak, Kadıköy'e de yakışmayacak bir pozisyona evrildi. Ben meslek yaşamımdan biliyorum. 2000'li yılların başından itibaren Fikirtepe tartışması başlatıldı. Neler yapılmadı? Ben biliyorum uzaktan izledim. Kulak misafiri de oldum. Gizli emsal artışları, gizli pazarlıklar, o zamanın büyükşehir belediyesi TOKİ, Emlak Konut, Şehircilik Bakanlığı dönem denen bu işe alet edildi. Ve ortaya kötü bir iş çıktı. Evini gecekondusunu veren gariban vatandaşımın hiçbiri mutlu değil. Müteahhit mutlu değil, o da battı. Devlet de kurumlar da mutlu değil. Belki bilmediğimiz bir avuç insan mutlu. Onu da ben takip edecek değilim. Bu acı durumun yaşanmasının nedenleri var.
Gelelim Karanfilköy’e. 50 senelik geçmişi var, kimse çözüm bulmadı. Her şeyi şeffaf yaptık. Bazıları şaşırdı, bu kadar şeffaf olmanın arkasında ne var diye. Arkasında tek bir şey var, bizim gönlümüzdeki iyi niyet var. Vatandaşların kazandığı yerde biz varız. Onların kaybettiği yerde biz yokuz. Ya da bir avuç insanın kazandığı yerde biz yokuz. Milletin kazandığı yerde biz varız. Bu kadar net. Vatandaşa rağmen, bilime, ortak akla rağmen iş yapılmaz. Güzel bir iş çıktı ortaya. Fikirtepe'yi alıp koyun bir maket olarak sol tarafa, Karanfilköy’ü de koyun maket olarak sağ tarafa. Bütün İstanbullular seyretsin. İstanbul'un geleceğini kime emanet edeceğine de oradan karar versin.”
KİPTAŞ Maslak Koru'da yüzde 15 indirim! Aralık 2025'te teslim!