Ekonomi

Emeklilere anında çıkarıp 50 bin TL verecekler! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank'tan kaçırılmayacak fırsat

Ekonomide yaşanan sıkıntıların ardından vatandaşlar da kaynak arayışına girdi. Kamu bankaları ise vatandaşların kaynak arayışlarını gidermek adına çok önemli bir hizmeti devreye soktu. Emekli promosyonu açısından bazı bankalardan istediğini almayan vatandaşların kredi açısından yüzleri bir nebze de olsa güldü

Türkiye'de ekonomide yaşanan sorunların ardından vatandaşlar gerek promosyon yoluyla gerekse de krediler yoluyla kendilerine kaynak üretmenin arayışına girdi. Emekli promosyonu açısından bazı bankalardan istediğini almayan vatandaşların kredi açısından yüzleri bir nebze de olsa güldü. Vatandaşların kredi anlamında yüzünü güldüren bankalar arasında kamu bankaları olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası da yer aldı. 

Emekliye başvuru yaparak 50 bin TL ödeme verileceği belirtilerek başvuru yapan emeklilerin maaşlarını ilgili bankadan alıyor olması gerektiği ifade edildi. Nakit isteyenlere duyuru yapıldı ve emekli maaşı alan kişiler hemen anında ödeme aldığı belirtilirken 50 bin TL kredi başvurusu yapacak olan kişiler, uygun faizlerle ödenecek olan bu kredilerde şartlara uygun olarak başvuru yapması durumunda düşük faizli krediden yararlanabileceği bildirildi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yani kamu bankaları tarafından başlatılan bu kampanyalara başvuru yapılabilir.  

ANINDA 50 BİN TL VERECEKLER

Konu ile ilgili olarak Ziraat Bankası VakıfBank ve Halkbank üzerinden emekli maaşı alan kişiler 50 bin TL kredi imkanı sağlanacak. Nakit kredi kampanyasına katılarak 36 ay vadeye kadar ve 3 ay ertelemeli Kredi imkanından faydalandıracak. 36 ay vadeli kredi başvurusu yapmak isteyenler, aynı gün içinde kredi notuna göre faizi düşük kredi verilmektedir.

Emekli maaş hesabınız üzerinden nakit kredi kullanacak olan kişilere hemen ödeme verileceği belirtilerek emekli maaşı hesabınız üzerinden internet şifresi alınabileceği belirtildi ve internet bankacılığı üzerinden kredi başvurusunun yapılabileceği aktarıldı.

Nakit kredi alacak kişilere hemen ödeme verilecek ve bu ödemeler ile birlikte kredilerin hesaplara yatırılacağı belirtilerek emekli hesapları üzerinden kredi kullanılabileceği ifade edildi. Ayrıca kredilerin 3 ay ertelemeli ve 36 ay vadeli olarak kullanılabileceği paylaşıldı.

Bazı vatandaşlar ise aldıkları promosyonların bir kısmı ile kredi kapatma yoluna gidiyor. Bu yöntemi izlemek isteyen vatandaşlar için kamu bankalarının promosyon miktarlarını kenara koyuyoruz. 

Son günlerde başta emekliler olmak üzere çalışanların aldıkları banka promosyonları vatandaşların gündeminden düşmüyor. Emekli promosyonları ciddi artışa giderek rakam 10 bin liraya kadar yükseldi. Sektör yetkilileri bu rekabetin devam edeceğini ve rakamın çok daha yükseklere çıkabileceğini belirtiyor. Özel bankaların promosyon yarışının yanında kamu bankalarından yeni adım geldi. Birçok kamu kurumunda genelge gereği kurulan komisyonlar bankalarla iletişime geçerek sözleşmeleri yenilemeye başladı.

ZİRAAT

Ziraat Bankası da 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapıyor. 3 yıl için tek defa olarak ödenen promosyonlar, aylık miktarlarına göre belirleniyor.

HALK 

Emekli maaşını Halkbank’tan alan veya maaşını buraya transfer edecek tüm emekliler, 3 yıllık taahhüt karşılığında promosyon alıyor. 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

VAKIF

Emekli maaşını bankadan almakta olan müşteriler ile 3 yıl süre ile emekli aylığını VakıfBank’tan almayı taahhüt edenler için, 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor. Ödemeler 3 yıl için tek defa olarak gerçekleştiriliyor. Maaş hesabına bağlı ücretsiz HGS etiketi ve aidatsız kredi kartı da promosyon kapsamında sağlanan avantajlardan.