Ekonomi

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Esnaf Destek Kredi Paketi'nin detayları ortaya çıkmaya başladı. İşte esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranlı esnaf destek paketi hakkında merak edilen detaylar... Hangi esnaf kaç TL kredi alabilecek? Esnaf kredisinden kimler faydalanabilecek? Esnaf kredisinin şartları neler? soruları arama motorlarında en çok arananlar arasına girdi

Halkbank aracılığıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla alınabilecek 100 milyar liralık kredi kampanyasının detayları belli oldu. Hangi esnaf kaç TL kredi alabilecek? Esnaf kredisinden kimler faydalanabilecek? Esnaf kredisinin şartları neler? soruları arama motorlarında en çok arananlar arasına girdi.

NE KADAR KREDİ ALINABİLECEK?

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyen kişiler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, senelik yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

ESNAF KREDİSİNİN ŞARTLARI NELER?

Esnaf kefalet kredisine başvuru yapmak için, en az üç ay süreyle esnaf kefalet kooperatifi üyesi olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak, TESKOMB'a bağlı bulunan başka bir kooperatife üye olmamak, esnafın senelik cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması ve tapu veya araç teminatı gösterilmesi gerekiyor. Bu şartlara uyan herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuru yapabilir.

SIFIR TAŞIT KREDİSİ!

Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, senelik  yüzde 7.5 faizle kredi imkanı sağlanacak.

GELENEKSEL MESLEK KOLLARI KREDİSİ!

Geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi verilecek.

USTA GİRİŞİMCİ KREDİSİ!

Usta girişimci kredisi herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacak kişilere; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle verilecek.

KOSGEB MEZUNU KREDİSİ!

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i aşmamış kimselere 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi kullandırılacak. Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli olarak yıllık yüzde 7.5 faizle ve üst limiti 500 bin liradan kullandırılacak.

KREDİLER HALK BANKASI'NDAN!

Tüm bu kredileri uygun şartları taşıyan esnafa Halk Bankası verecek. 

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Anlaşma sağlandı! 15 bin 500 TL promosyon...

Asgari ücret için rakam verdi: 8.500 TL...