Kent Haberleri

Emekli promosyonlarında herkesin bilmesi gereken detay! Halkbank ve Denizbank az önce açıkladı...

Emekli promosyonu almak isteyen çok sayıda vatandaş var. Fakat bu vatandaşların çoğunun gerekli takibi yapmaya vakti olmuyor. Emekli promosyon süreleriyle ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Gelin o değişikliği hep birlikte bir kez daha hatırlayalım. Özel bankalar, emekli müşterilerini kendilerine çekebilmek adına kıyasıya bir rekabete girişti

Türkiye'de geçtiğimiz yaz ayları adeta özel bankaların emekli promosyonları konusundaki verdiği yarışa sahne oldu. Özel bankalar, emekli müşterilerini kendilerine çekebilmek adına kıyasıya bir rekabete girişti. Bazı bankalar bu yarışı ileriden götürmeyi başardı.

DİĞER BANKALAR İÇİN YILBAŞI SİNYALİ

Yarışı biraz daha geriden götürmeye karar veren bankalar için ise yılbaşı sonrası zam sinyali verildi. Bu bankaların yılbaşından sonra emekli promosyonlarına ciddi oranda zam yapacağı iddia edildi. Fakat tüm bunlardan önce emekli promosyon tarihleriyle ilgili unutulmaması gereken önemli detaylar var. İşte o detaylar... 
 

Emekli olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Hemen başvur yapmanız gerektiği belirtildi. Yeni yılın artık neredeyse gelmesi ile birlikte bankalar arasında promosyon yarışı hız kazandı. Pek çok banka ödemesini 7 bin 500 TL’ye kadar çıkardı. Ancak hala maaşı karşılığında promosyon ödemesi almayan emekliler mevcut.

SON BAŞVURU TARİHİ HAKKINDA ÖNEMLİ DETAY 

Özel bankalarda hızlı bir yarış ile başlayan emekli promosyon ödemeleri hala devam ediyor. İlk belirlenen promosyon bitiş tarihi 31 Ağustos 2022 olmuştu ancak ardından süre  eylül aynının sonuna kadar yani 30 Eylül 2022 tarihi olarak tekrar güncelledi. Ardından son gelen güncellemeyle ekim ayı sonuna kadar tarih uzatıldı. Buna göre promosyon ödemeleri için başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. 

HALKBANK 

Halkbank promosyon ödeme miktarının ne kadar olduğu sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Halkbank 1.500 TL kadar olan emekli maaşı alanlara 500 TL verirken, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alan emekli vatandaşlara, 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli maaşı için de 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapmaktadır.

DENİZBANK 

Emekli maaşını Deniz Banktan 3 yıl süre ile almayı kabul eden emekli vatandaşlar için 1.750 TL’ye varan nakit promosyon alabilirler.

Aylık 1.500 TL altında maaş alan emeklilere 675 TL tutarında ödeme, Aylık 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş alan emekli vatandaşlara 850 TL tutarında ödeme,

2.500 TL ve üzeri maaş alanlara 1.000 TL tutarında ödeme almaktadırlar. Bunun yanı sıra, otomatik ödeme talimatına ek 750 TL promosyon ödemesi de yapılmaktadır.