Ekonomi

Emeklilere bayram ikramiyesine zam belli oldu iddiası! Kurban Bayramı'nda 2 bin 300 liralık sürpriz geliyor

Emekli bayram ikramiyelerine zam gelecek iddiası milyonlarca emeklide heyecana neden oldu. Hükümet emeklilerin bayram ikramiyelerini iyileştirmek için çalışma başlatmıştı. Temmuz'da ikramiyelerin 2 bin 300 lira hesaplara yatacağı konuşuluyor! İşte detaylar...Bilgin, küresel ekonomik krizin önemli sonucu olan enflasyona karşı çalışanları ve emeklileri koruyacaklarını bildirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında emeklilerin ikramiyeleri ve maaşlarına enflasyon oranları nispetinde zam yapılacağını açıkladı. Bilgin, küresel ekonomik krizin önemli sonucu olan enflasyona karşı çalışanları ve emeklileri koruyacaklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşte bugünlerde bitirdik, son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapıyoruz. İşte sözleşmeli personel meselesi var, EYT meselesi var. Bunların hepsi bizim önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz.

Emekçi, çalışan, işçi ve emeklilerin endişe etmemesini isteyen Bilgin, "Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak, onları tıpkı gıdanın geleceğini düşündüğümüz gibi emeğimizi, emeklilerimizi, insanımızın geleceğini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim." dedi.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAMLI MI OLACAK KAÇ LİRA NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emekli bayram ikramiyelerine yüzde yüzü aşacak zam geleceğine yönelik iddialar gündem oldu. Kulislerde konuşulanlara göre 2022 Kurban Bayramı ikramiyesinde yüzde yüzü aşacak bir artış olması bekleniyor. Söz konusu artışın yapılması halinde emeklinin Kurban Bayramı öncesinde alacağı bayram ikramiyesinin 2 bin 300 TL olacağı ifade ediliyor.

Bu yıl 9 Temmuz Cumartesi gününde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yine bayram haftası öncesinde ödemelerin yapılması bekleniyor. 3 – 8 Temmuz tarihleri arasında ilgililerin hesaplarına bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağı ifade ediliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ ALABİLİYOR?

2022 yılında bayram ikramiyeleri emeklilerin yanı sıra birçok farklı kesimden vatandaşın hesabına aktarılacak. Temmuz ayında 2022 yılının son bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanacak kişiler arasında birçok kişi yer alıyor. 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi yine şu kişilere ödenecek:

Ölüm aylığı alanlar,

Şehit yakını ve gaziler,

Vazife ve harp malullüğü aylığı alanlar,

Geçici köy korucuları,

Er ve erbaşlar,

Şeref aylığı alanlar,

Şampiyon sporcular,

Terörden zarar görmesiyle aylık bağlanan siviller.

Çiftçilerin merak ettiği buğday alım fiyatları sızdı! TMO iki yeni ihale açtı bakın kaç lira ödeyecek?

Altın fiyatlarının zirvesi yatırımcısına kanat taktıracak! Bu tarihe kadar toplayabildiğiniz kadar altın toplayın

Dolar geldiği yeri unutmaz diyerek korkunç rakamı açıkladı: Piyasada 16 lira değil bakın kaç lira?

Bitcoin'de dev çöküşün artçıları şok dalgası yaratabilir mi? Paralarını çeken kaçıyor

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Emekli ve memur maaşlarına zam haberi beklenirken Erdoğan o ismi görevden aldı! Resmen açıklandı

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu