29 / 04 / 2024

Emeklilere bir zam müjdesi daha! Emekli promosyonları uçtu! Bankalar arası yarış iyice kızıştı!

Emeklilere bir zam müjdesi daha! Emekli promosyonları uçtu! Bankalar arası yarış iyice kızıştı!

Emekli maaşlarına yapılan zam, promosyon ödemelerine de yansıdı ve bu nedenle promosyon ödemeleri güncellendi. Şu anda, en düşük ve en yüksek promosyon ödemesi yapan bankalar değişti.



Son günlerde ülke gündemi, emekli promosyon ödemelerine ilişkin gelişmelerle sıcaklığını koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı en düşük emekli aylığı zammı ile birlikte promosyon ödemeleri de tekrar güncellendi. Bu güncellemeyle birlikte en düşük emekli maaşı tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Peki hangi banka, ne kadar promosyon ödemesi yapıyor? İşte tüm ayrıntılar...

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PROMOSYON NE KADAR?

Son zamanlarda yapılan güncelleme ile emekli maaşlarına promosyon ödemeleri tekrar gündeme geldi. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte emekli promosyonları da yeniden gözden geçirildi. Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşlarına yapılan zam ile birlikte emeklilere müjdeli haberler verildi.

En düşük emekli maaşlarına yapılan güncelleme ile birlikte 5 bin 500 TL olan maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseldi. Bankalar arasındaki rekabetin artması ile birlikte en düşük promosyon ödemesi 3 bin TL iken, en yüksek promosyon ödemesi ise 10 bin TL'ye kadar çıktı.

Nisan ayında maaşlarını alacak olan EYT'li vatandaşlar bankaların ilgi odağı haline geldi. Başlangıçta 2 milyon 250 bin kişinin EYT'den faydalanacağı tahmin edilirken, bankaların aldığı kararlar ile promosyon miktarı 10 bin TL'ye kadar yükseldi.


Geri Dön