Ekonomi

Emeklilere müjde şimdi geldi.. Tarih resmen duyuruldu

Emekli vatandaşlarımız aldıkları aylıklarla evlerini geçindirmeye çalışıyor.. Emekli vatandaşlarımıza müjde ise kısa bir süre önce geldi. Tarih de resmen duyuruldu...

Emekli vatandaşlarımız son yapılan zamla birlikte maaşlarının 12 bin 500 TL'ye çıktığını öğrenmişti. Ancak vatandaşlar bu maaşların kendilerine yetmediğini dile getiriyordu.. 
Emekli vatandaşlarımızın merak ettiği bir tarihle ilgili ise flaş bir gelişme yaşandı... 

TARİH RESMEN BELLİ OLDU

SGK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Emekli Sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek.

GRUP GRUP AÇIKLANDI

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Aylıklarını her ay alanlara, temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; 1'inci grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara; temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık maaş farkı tutarında, 2'nci grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara; temmuz ve ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında, 3'üncü grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara; temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere, 3 aylık maaş farkı tutarında, tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır."

EMEKLİ ZAMMINDA HANGİ GELİŞME YAŞANMIŞTI?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zam oranı yüzde 24.73 oldu. Memur emeklileri ise toplu sözleşme hesabıyla birlikte yüzde 19.32 oranında maaş zammı alacak. Emekli maaşlarına zam sonrası kök maaşı 8.020 TL'nin altında kalanların aylığı 10 bin lirada kaldı. Bu durumda 1.8 milyon emeklinin olduğu ifade edilirken çalışmalar tamamlandı. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kulislerde konuşulan rakam ise en düşük aylığın 12 bin TL olması yönündeydi. Düzenlemeden emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişi faydalanacak. En düşük emekli maaşının toplam bütçeye maliyeti ikinci 6 aylık dönem için ise 33,2 milyar TL olarak hesaplandı.

AK Partili Güler, "Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin lira olarak öngörülen asgari aylık asgari ödeme tutarını da 12 bin 500 liraya yükseltiyoruz" diye konuştu. Güler açıklamasının devamında, "Başta emekli aylıklarına yönelik düzenlemelerimiz olmak üzere vergi adaletinin güçlendirilmesine, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasına hizmet edecek, kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak, bu düzenlemelerin ülkemiz, aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı