09 / 10 / 2024

Emeklilere son dakika kod uyarısı geldi! Sizin de maaşınız kesilebilir!

Emeklilere son dakika kod uyarısı geldi! Sizin de maaşınız kesilebilir!

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden pek çok kişi, maaşlarının kesilmesi tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Peki bu konuda mağdur olmak istemeyenler ne yapmalı?





Emekli olduktan sonra çalışmayı sürdüren pek çok kişi maaşlarının kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre eğer emekli çalışanların prim kodu eğer, yanlış yatırılırsa maaşları kesiliyor. Peki yanlış kod mağduru olanlar ve söz konusu bu mağduriyetten kaçınmak isteyenlerin bu durumda ne yapması gerekiyor? 

Türkiye genelinde toplamda 16 milyon 154 bin 322 kişi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı alıyor. Emekli vatandaşların bazıları sigortalı bir biçimde çalışmayı sürdürürken, geri kalanı ya kayıt dışı olarak mesleğini yapıyor ya da iş hayatından tümüyle çekiliyor. 

Aktarılan bilgilere göre emekli olduktan sonra işe giren emeklilerin dikkat etmesi gereken bir ayrıntı bulunuyor. İşveren çalışan için sigorta başvurunu yaparken iki tane kod bulunuyor.

Emeklilere son dakika kod uyarısı geldi! Sizin de maaşınız kesilebilir!

Emekli olduktan sonra yeniden çalışanların 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi’nden girişinin yapılması zorunlu. Eğer bunun yerine 01 kodlu Tüm Sigorta Kolları üzerinden kayıt yapılırsa söz konusu bu durum emekli maaşınızın bir süre sonra kesileceği anlamı taşıyor.

Yeni Şafak’ta yer alan haberde, SGK Uzmanı Emin Yılmaz, İş verenin çalışan emeklinin SGK primlerini yanlış bir kodla yatırması durumunda neler yapılabileceğini tek tek anlattı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sehven de olsa emekli çalışanların bu tür sıkıntılar yaşayabileceğini dile getiren Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şunları dile getirdi:  “Öncelikle hemen sigortanızı yapan ilgili şirkete başvuru yapıp, bu hatalı girişin düzeltilmesini isteyin. İşveren gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra bağlı olduğunuz SGK’ya durumu bildirin. Emekli aylığınızın kayıp olmadan ödenmesi gerektiğine dair talebinizi iletin. Böylelikle ödenmemiş olan emekli maaşınızın tamamını yaklaşık olarak 20-25 gün gibi bir süre içerisinde alacaksınız” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında ayrıca Tüm Sigorta Kolları'nda yüzde 37,5, emekli çalışanda ise yüzde 32 prim kesildiğini anımsatan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, “Eylül ayından itibaren iş kazaları ve meslek hastalıkları sebebiyle bu orana yüzde 0,25 ekleme yapılacak” bilgisini verdi.

 

Altın fiyatları tepe taklak oldu! 1 gram bile altını olanlara soğuk duş! 9 Ekim 2024 altın fiyatları

Antalya'daki dev konut projesinde imar planı onaylanmadan satış başladı! 

İstanbul'da toprak yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Çatalca Belediyesi 4 arsa ve arazi satacak!


Geri Dön