Kent Haberleri

Emeklilere yüzde 65 kira desteği verilecek! Resmen açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak kira desteğine ilişkin ayrıntılar netleşirken, evi kentsel dönüşüme giren emeklilere de yüzde 65 kira desteği verileceği belirtildi.


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak kira desteğine ilişkin ayrıntılar netleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, gündemden düşmeyen ekonomik kriz sebebiyle yapı maliyetlerinin yükseldiğini dile getirerek, ihtiyaç sahiplerine yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir kampanyayı hayata geçireceğini dile getirdi. Aydınlık'tan Doğukan Şahin imzalı habere göre hazırlanan proje kapsamında, KİPTAŞ üzerinden yeniden yapım maliyetlerine destek olunacak ve E Sınıfı yapılar için de kira yardımı verilecek. Ayrıca diğer taraftan Bayrampaşa ilçesinde geçici bir kiralık konut bölgesi kurulması da proje içinde bulunuyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, söz konusu çalışmayla birlikte mega kentte kentsel dönüşümün de hız kazanacağını söyledi. 

Verilen detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, kirada oturan vatandaşların bu desteklerden nasıl yararlanabileceklerini de tek tek anlatarak, söz konusu proje çerçevesinde aranacak şartlar arasında, destek sağlanacak binaların belirli koşullara sahip olması gerektiği belirtildiğini belirterek, bu koşulların başında ise yapının ‘riskli yapı’ olarak tespit edilmiş olması ve ‘İstanbul Yenileniyor’ platformu tarafından onaylanmış olması geldiğini söyledi.

Başvuru yapanların üzerine kayıtlı bir başka mülkün daha olmaması ve hisseli tapu sahiplerinin hisselerinin yüzde 50’nin altında olması gerekli. Söz konusu destek ödemeleri ise başvuran kişilerin gelir durumlarına göre tespit edilecek. Söz konusu kira desteği kapsamında emeklilere de yüzde 65'e kadar kira desteği verilecek.

EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve arama motorlarında sık sık araştırılan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre hane içi geliri toplam 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60 destek verileceği kaydedilirken, emekliler için yüzde 65, hane içi geliri toplam 3 asgari ücretin altında olanlar için de yüzde 40 destek verilecek.

 

Altın alacaklara Ağustos uyarısı: Yeni zirve gelecek! 1 gram bile altın alacaklar sakın bu tarihi kaçırmayın!

Gayrimenkul uzmanı açıkladı: Arsadan daha çok değerlenecek, mutlaka alın!

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son dakika Temmuz depremi! Akaryakıt fiyatları bugün kaç TL? Sürücüler hemen bakın!