16 / 07 / 2024

Gayrimenkul uzmanı açıkladı: Arsadan daha çok değerlenecek, mutlaka alın!

Gayrimenkul uzmanı açıkladı: Arsadan daha çok değerlenecek, mutlaka alın!

Arsa ve arazi yatırımı son dönemde sıkça tercih edilen yatırım araçlarının başında geliyor.  Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, özellikle 10 yıl ve üzeri yatırım düşünenlerin mutlaka tarım arazisi alması gerektiğini söyleyerek, nedenlerini açıkladı.



Gayrimenkul yatırımları içinde son dönemde arsa ve araziler ön plana çıkıyor. Geçen yıl gayrimenkule yatırım yapanların yüzde 90’ı arsa ve arazi alarak bu alanda bir rekora imza attı.  Özellikle uzun dönem yatırımı olarak düşünülen arazi yatırımında tarım toprakları uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, https://x.com/arifgudulcom  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 10 yıl ve üzeri yatırım yapmayı düşünenlere mutlaka tarım arazisi almalarını önerdi. Güdül tarım arazilerinin, gelecekte arsadan daha çok değerleneceğini belirterek, nedenlerini açıkladı. İşte Güdül’ün paylaşımı…

Yalvarıyorum, 10 yıl ve üzeri yatırım düşünceniz varsa ve şu an için müstakil bir ev hayaliniz yoksa, minimum 3-5 dönüm bir tarım araziniz olsun. Ömrümüz yeterse şayet hem birlikte göreceğiz. Ben demiştim demek için yazmıyorum.

Tarım arazisi, Türkiye'de ileride çok ama çok değerli olacak. İmarlı arsalardan daha fazla değer artışı yaşayacak. Şu an birçok şehirde tarımsal reform hazırlıkları nedeniyle toplulaştırma uygulamaları tamamlanmış durumda ve yol, elektrik, su gibi altyapılar getiriliyor. Sessiz ama etkili bir başlangıç olacak. Bundan önce toplulaştırma görmüş veya görecek, yolu olsun veya olmasın tarım arazisi yatırımlarına ağırlık verin.

✔ Tarım arazileri, gelecekteki stratejik önemi ve ekonomik değeri ile ön plana çıkacak. Hızla artan nüfus ve şehirleşme, tarımsal alanların önemini daha da artıracak. Tarımsal reformlar ve altyapı çalışmaları, bu alanları daha cazip ve verimli hale getiriyor. Bu sessiz ama güçlü gelişim, tarım arazilerine yapılan yatırımları daha da kârlı hale getirecek.

✔Bugün yapılan tarım arazisi yatırımları, gelecekte büyük getiriler sağlayacak. İmarlı arsalardan farklı olarak, tarım arazileri sürekli artan bir ihtiyaç olan gıda üretimi ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, tarım arazileri hem stratejik bir yatırım hem de güvenli bir getiri kaynağıdır. Toplulaştırma uygulamaları ile birlikte, bu alanlara getirilen altyapı olanakları, tarımın verimliliğini ve arazilerin değerini artıracak.

✔ Tarım arazileri gelecekte büyük değer kazanacak ve stratejik öneme sahip olacak. Bugünden bu potansiyeli görüp yatırım yapanlar, gelecekte büyük kazançlar elde edecek. Toplulaştırma görmüş veya görecek tarım arazilerine yatırım yaparak, hem ülkenin tarımsal geleceğine katkıda bulunabilir hem de kendi ekonomik geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!

Kira sözleşmelerinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Bu madde mutlaka eklenmeli!

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son dakika Temmuz depremi! Akaryakıt fiyatları bugün kaç TL? Sürücüler hemen bakın!

Kapalıçarşı'da gram altın alış satış arasındaki makas 35 TL oldu! 10 adet çeyrek altın ne kadar? Anlık altın fiyatları

 


Geri Dön