Genel

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır?

Emeklilik, her çalışanın hayalini süslemektedir. Bu bağlamda emekli olma yolunda ilerleyenler, Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? sorusunun yanıtını arıyor.

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? sorusunu emekliliğine çok az bir zaman kalan vatandaşların cevabını merak ettiği konuların başında gelmektedir.

İşte merak edilen detaylar…

EMEKLİLİK DİLEKEÇESİ VERDİKTEN SONRA NE ZAMAN MAAŞ BAĞLANIR?

Emekli vatandaşlar, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihi izleyen ilk ayın başında emeklilik maaşı bağlanır. Örnek verirsek; emekli sandığına bağlanan ya da bağlanacak olacak bir vatandaşın, emeklilik isteğini 18 Haziran 2022 tarihinde iletmiş ise emeklilik maaşı 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren bağlanmaktadır.

İLK EMEKLİLİK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİR?

Emeklilik maaşının ilk ödemesi SSK tahsis numarası ve BAĞKUR sicil numarasına göre değişen tarihlerde yapılır. Örneğin, SSK tahsis numarasının son rakamı 9 olan bir emekli ilk maaşını emeklilik dilekçesi teslimini izleyen ilk ayın 17’sinde alır. Tahsis numarası son rakamı 5 olan kişi ise dilekçe teslimini izleyen ayın 19’unda maaş alır. SSK ve BAĞKUR sicil ve tahsis numaralarına göre değişmektedir.

SSK EMEKLİLERİ MAAŞLARINI HANGİ TARİHTE/GÜNDE ALIYOR?

4A SSK kapsamında emekli olanların maaş alma tarihleri hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

Bu bağlamda, 4A SSK’lılar emeklilik dilekçesi verme işlemini takip eden ayın 17’sinden itibaren maaş almaya başlarlar. Her bir emeklinin maaş alım tarihi ise tahsis kodları yani emeklilik sicili numaralarına göre değişir. Tahsis kodu son rakamı 0 olanlar ise ilk maaşlarını dilekçe tesliminden sonra gelen ayın 26’sında alırlar.

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir?

TOKİ sosyal konut projesi kaç taksit? TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak?

Sağlık Bakanlığı bombayı patlattı! 85 bin personel alımları ne zaman, hangi branşlarda yapılacak?