Kent Haberleri

Emeklilik tartışmalarında son nokta: 2024'te emekli olacaklar maaşlarında yüzde 30-33 arası daha avantajlı olacak! 

Emekli olmak isteyenler, '2024 mü daha avantajlı, 2025 mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 2025'te emekli olacakların maaşlarının düşük olacağı iddiaları kafaları karıştırdı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, avantajlı yılı açıkladı. İşte o açıklama... 

Emekliliği yaklaşanlar ve emekliliğini hak edip henüz emekli olmayanlar, maaşlarının yüksek olup olmayacağını merak ediyor. Son günlerde çalışan emeklilerden genel sağlık sigortası alınması formülü ve ikinci emeklilik gibi durumlar gündeme gelirken, 2025'te emekli olacakların bu yıl emekli olacaklardan daha az maaş alacağı konusu da kafaları karıştırıyor. 

Binlerce kişi 'Bu yıl mı emekli olmalıyım, 202'te mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Bu kapsamda, uzman isimler 2024 yılında emekli olunmasının avantajlı olduğuna dikkat çekiyor. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, https://x.com/ozgurerdursun resmi X sosyal medya hesabından 'Bu yıl mı emekli olmalıyım, daha sonra mı?' diye düşünenleri ilgilendiren bir açıklama yaptı. 

Özgür Erdursun, emekliliğini hak edip emekli olmayanlarda kafaların çok karışık olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Emeklilikte 2024 mü! 2025 ve daha sonrası mı! 

Bu yıl emekli olayım mı!

Emekli olmalıysam hangi ay olmalıyım!

Emekli maaşında maksimum faydayı nasıl elde edebilirim!

Bu durumda olanlar çok haklı, 2024'de emekli olacaklar 2025'e göre %30-33 arası avantajlı olacak.

2025 ve sonrasına emeklilik müracaatı yapacaklar  mevcut sistemde bir düzenleme olmaz ise emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşayacaklar.

Mevcut ücretiniz, bugün emekli olsanız alacağınız emekli aylığınız, emekli aylığında yaşayacağınız kayıp, son brüt tutarınıza göre zararınızı amorti etme süreniz, emekli olduktan sonra çalışıp çalışmayacağınız, mevcut ücretinize göre emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı ile geçinip geçinemeyeceğiniz gibi durumları iyi analiz etmeniz gerekir.

Hızlı karar vermeyin!
Artıları ve eksileri iyi hesaplayın!
"

Peki vatandaşlar emeklilik konusu ve maaşlar ile ilgili neler söyledi? İşte Erdursun'un o paylaşımına gelen yorumlar...

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL'lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Yeni maaşlar açıklandı! Şimdi bakın! 

Ev sahibi ve kiracıların 'kira' çıkmazı! Her iki taraf da çözüm bekliyor!

Ezbere yorum yapanlar yanılıyor. Konut fiyatları asla eskisi gibi artmayacak!