27 / 09 / 2024

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL'lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL'lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

Milyonlarca emekli yeni yılın Ocak ayında gelecek zam oranlarını araştırıyor. Taban maaşın artırılmasına yönelik senaryolar gündeme gelirken  yeni yılda en düşük emekli maaşında ciddi artışlar yapılması bekleniyor. 




2025 yılının Ocak ayında emeklilere yapılacak zam oranları milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Halktv’de yer alan habere göre en düşük emekli maaşı şu an 12 bin 500 Türk Lirası şeklinde belirlenmişti. Fakat milyonlarca emekli söz konusu bu rakamın yeniden yükseltilmesini bekliyor. Gerçekleştirilecek olan düzenlemelerle beraber maaşlarda büyük değişiklikler gündeme gelebilir.

Peki en düşük emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? Emekli maaşlarına yeni yılın Ocak ayında ne kadar zam gelecek? 


SENARYOLAR NETLEŞİYOR

Bu yılın Temmuz ayında yapılan zamla birlikte 10 bin Türk Lirası’ndan 12 bin 500 Türk Lirası’na yükseltilen en düşük emekli maaşında yeni yılın Ocak ayında yeniden artış yapılacak. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yapılacak zam oranları çeşitli senaryolar üzerinden şekilleniyor. Eğer 6 aylık enflasyon verileri yüzde 13.44 şeklinde dikkate alınırsa taban maaş 14 bin 180 Türk Lirası’na çıkacak. Yıllık enflasyon yüzde 41.5'e ulaştığında ise maaşlar 17 bin 687 Türk Lirası’nı görecek.

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

REFAH PAYI VE ZAM SENARYOLARI

Tüm bunların dışında buna ek olarak refah payı eklenmesi halinde en düşük emekli maaşında yüzde 20’lik bir artış öngörülüyor. Bu senaryoda maaş 15 bin Türk Lirası’na, yüzde 25 artışla ise 15 bin 625 Türk Lirası’na ulaşabilir. Henüz net bir karar olmasa da konu ile ilgili beklentiler her geçen gün artıyor.

EMEKLİLERİN HESAPLARI DA KARIŞTI

Emeklilerin maaşlarının artışıyla beraber kök maaşlar da yeniden gözden geçirilecek. 10 bin Türk Lirası kök maaşı olan bir emekliye şu an 12 bin 500 Türk Lirası ödeme yapılıyor. Yeni taban maaşın 15 bin Türk Lirası’na yükselmesi halinde kök maaşı düşük olan emeklilere fark ödemesi yapılacak. Söz konusu bu düzenlemelerle beraber maaş hesaplamaları emekliler için daha karmaşık hale geldi.

 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Yeni maaşlar açıklandı! Şimdi bakın! 

Ev sahibi ve kiracıların 'kira' çıkmazı! Her iki taraf da çözüm bekliyor!

En pahalı konut fiyatları İstanbul'da değil, bu şehirde: 1 metrekaresi 61 bin lira oldu!


Geri Dön