30 / 04 / 2024

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bayram tatilinin ardından yoğun bir mesaiyle çalışmalara başlayacak. Bu çalışmalar arasında emeklilik yaşı da yer alıyor. Emeklilik yaşında flaş gelişme,5 yıl öne çekiliyor! 7200 günle emeklilik kapısı açıldı! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu...



Emeklilik yaşıyla ilgili çalışmalar Meclis'in gündeminde ye alacak. SSK ile Bağ-Kur arasındaki prim farkını kapatmayı hedefleyen düzenlemeler, prim gün sayısını azaltarak erken emeklilik imkanı sunacak. Emeklilik yaşında flaş gelişme, 5 yıl öne çekiliyor. 1999'dan önce emekli olanlara piyango vurdu. İşte emeklilik yaşı ile ilgili son dakika gelişmesi... 

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK KAPISI AÇILDI!

A Haber'de yer alan habere göre; milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilik şartlarında SSK ile Bağ- Kur arasındaki farkı kapatacak adımalardan ilki küçük ensfı ilgilendiriyor.

1 milyona yakın basit usulde vergilendirilen küçük esnafın 9 bin gün olan Bağ-Kur prim şartı 7 bin 200 güne düşürlecek.  Böylece esnaf 5 yıl yani 1800 gün daha az prim ödeyerek erken emekli olabilecek. Düzenlemeden faydalanacak küçük esnafın '10 ve altı kişi çalıştıran' olarak tanımlanabileceği belirtiliyor.

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999 dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

1999'DAN ÖNCE SİGORTALI OLANLAR DİKKAT

Düzenlemenin tüm süreleri kapsaması halinde 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan EYT'li erkek esnaf ile bu tarihten sonra sigortalı olan hem erkek hem kadın esnafta prim gün şartı 9000'den 7200'e indirilecek. 

Bu koşullarda EYT'li esnaf 7 bin 200 günü tamamlar tamamlamaz emekli  olmaya hak kazaabilecek. 8 Eylül 1999 tarihi sonrası sigortalı olan vatandaşlar ise sigortalılık başlangıç tarihine göre belirlenen yaşı (9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arası başlangıçta kadınlarda 58, erkeklerde 60, sonrasında 65'e varan yaşı) tamamlaması gerekecek.

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999 dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

EV KADINLARINA AYLIK DESTEK SAĞLANACAK!

Ev kadınları için de sosyal çalışmalar devam ediyor. Ev kadınlarını sosyal güvenceye kavuşturmak ve emekliliklerini desteklemek için yeni düzenleme yapılacak. Bu kapsamda isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Prim düşecek, erken emekli olunabilecek! Ev hanımı için de destek geliyor!

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

.

.


Geri Dön