01 / 05 / 2024

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 



Türkiye'de son zamanlarda, Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için gereken prim gün sayısının düşürülmesi konusu gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, Meclis'teki çalışmalar kapsamında bir öneri ortaya çıktı. Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için gereken prim gün sayısının 9 bin gün yerine 7 bin 200 güne indirilmesi önerisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından gündeme getirildi.

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli adımlar atılmakta. Bu süreçte, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği bulunan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Çalışma Bakanlığı'nın son açıklaması kapsamında, BAĞ-KUR kapsamında sigortalı olan yaklaşık 3 milyon kişi için emeklilik şartlarında önemli değişiklikler yaşanacağı ifade ediliyor. 

Prim eksiği olan SGK lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Bu doğrultuda, kuaför, berber, mahalle bakkalı, ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafın emeklilik için gereken prim gün sayısı 9000'den 7200'e indirileceği ifade edildi.Bu değişiklik, BAĞ-KUR sigortalılarının emeklilik süreçlerini kolaylaştırarak, daha erken emekli olmalarını sağlayacak.

Bakanlık yetkilileri, yapılan düzenlemenin BAĞ-KUR sigortalılarını önemli ölçüde destekleyeceğini belirtiyor. Özellikle belirli meslek grupları için prim günü şartının düşürülmesi, bu kesimlerin emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Buna göre, 8 Eylül 1999 öncesi BAĞ-KUR doğrultusunda çalışmaya başlayan erkek sigortalılar için 7200 prim gününü tamamlamış olanlar emeklilik haklarına kavuşabilecekler. Bakanlık, düzenlemeyle birlikte bütçe disiplini çerçevesinde hareket edileceğini ve BAĞ-KUR'lu sigortalılara 5 sene öncesinden emekli olma hakkı tanınacağını da açıkladı. Bu düzenleme ile BAĞ-KUR'da gereken prim gün sayısının 9000'den 7200'e indirilmesi de amaçlanıyor.

Emekliye seyyanen zamda son dakika! SGK uzmanı tarih vererek duyurdu! Seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Erken emeklilikte şartlar neler? SSK giriş gün prim tarihine göre erken emeklilik şartları!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

Emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar eridi? İki aylık kaybı SGK uzmanı Erdursun açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön