01 / 05 / 2024

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.



Emekli maaşlarında dün akşam yapılan düzenlemeyle yaklaşık 13 milyon SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranı, memur emeklisine verilen zamla eşitlenerek yüzde 49.25’e çıkarıldı. Ancak yapılan yeni zam da emeklileri mutlu etmedi.

Bundan 10 yıl önce de 10 yıl sonra da emekli maaşıyla rahat bir hayat sürdürülemeyeceğini söyleyen Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, twitter.com/mehmetmesci X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaşlılığımda biraz daha rahat edeyim diyor, hırsız kaçakçı olmayacaksan BES yaptır” dedi ve nedenlerini açıkladı. BES'te daha çok kazanmak için yapılması gerekenleri tek tek anlattı. 

İşte Mescioğlu'nun yaptığı o paylaşım

Hırsız, kaçakçı değilsen, atadan deden servet, miras kalmadıysa emekli maaşı ile rahat edemezsin.10 sene önce de edemiyordun, 10 sene sonra da edemeyeceksin.

Yaşlılığımda biraz daha rahat edeyim, çoluğa çocuğa muhtaç olmayım diyorsan, bu yaştan sonra da hırsız kaçakçı olmayacaksan BES yaptır.

En az 10 sene boyunca yatırabildiğin kadar üst limitten yatır. Fonlarını iyi belirle ve gerektiğinde değiştir. Mümkünse 56 yaşına kadar da bekle ve devlet desteğinin %100 ünü hak et.

Ailede 46 yaşına en yakın kim varsa onun adına açın. Son 3 yılda ise aralık aylarında maksimum devlet katkısı için gerekli ara ödemeyi yapmaya bakın ki %5 stopajı telafi edin.

Senede 12 kez değişiklik hakkınız olsa da her bir değişiklik valör kaybına yol açar. Bu yüzden mümkün olduğunca az değişiklik yapmaya bakın.

Eğer kiracıysanız şartları sağladığınızda ev sahibi olmak için toplu para olarak alırsınız. Değilseniz de aylık maaş bağlatırsınız. Ama maaşımla zaten zor geçiniyorum bir de buraya para atamam diyorsanız da haklısınız ne diyeyim.

Şartları sağlamadan acil para lazım olursa, kontratını bozmadan kısmı ödeme de kullanabiliyoruz artık. Evlilik, konut sahibi olma, doğal afet veya eğitim gibi bir gerekçe ile aşağıdaki şekilde.

Peki Mehmet Mescioğlu’nun BES önerisine takipçileri ne dedi?


Geri Dön