Genel

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? EYT’de son durum ne?

3600 prim gününü tamamlamasına rağmen emekli olabilmek için yaş doldurmayı bekleyen vatandaşlar EYT'ye dair gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte EYT ile ilgili merak edilenler haberimizde…Emekli olabilmek için primlerini ödemelerine rağmen yaşını doldurmayı bekleyen vatandaşlar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a (EYT) dair yeni haberler gelmeye devam ediyor… 3600 ek gösterge düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber gözler 6 aşamalı çözüm haritasının öne çıktığı EYT yasasına çevrildi. Emekli olabilmek için primlerini ödemelerine rağmen yaşını doldurmayı bekleyen vatandaşlar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Milyonlarca vatandaş "EYT yasası çıkacak mı? EYT yasası zaman çıkacak? EYT yasası kimleri kapsayacak" sorularına cevap arıyor. EYT yasasına dair hükümetten açıklamalar geliyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT’nin şartları neler olacak? İşte EYT’ye dair merak edilenler haberimizde…

BAKAN VEDAT BİLGİN: SON DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’ye dair Haber Global’e açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge konusunun hemen ardında sözleşmeli personel konusunun ve EYT konusunun olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, ¨Bunların hepsi dosya dosya önümüzde duruyor. Adım adım bu dosyaları açacağız ve çözüme ulaştırdığımız anda da kamuoyuyla paylaşacağız¨ ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ: EYT HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE

EYT’ye dair dikkat çeken bir başka açıklamayı ise AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yaptı. Numan Kurtulmuş, EYT yasasına dair çalışmaların devam ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

¨EYT alanında da çalışma yapılıyor. Vatandaşın gündemindeki her konu hükümetin de gündeminde. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikler ortaya çıktığında bunu kamuoyuyla paylaşacağız.¨

OLASI BİR EYT DÜZENLEMESİ GELİRSE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi uygulamaya koyulursa, 8 Eylül 1999’ten önceki bir tarihte emekli sigorta primlerini ödemeye başlamış, toplamda 15 yıllık çalışma süresini ve 3600 prim gününü tamamlamış ama emekli olmak için yaş sınırını bekleyen vatandaşları kapsayacak.

EYT YASASINDA 6 AŞAMALI ÇÖZÜM HARİTASI

EYT yasasında 6 aşamalı çözüm haritası öne çıkıyor. EYT sorununun çözümü için yapılabilecek ve öne çıkan 6 adım şu şekilde:

Bakan Bilgin'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

EYT'de yeni gelişme! 5 aşamadan oluşacak