10 / 05 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak? 14 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak? 14 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

5 milyon EYT mağduru için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından gözler EYT mağdurları için yapılacak düzenlemeye çevrildi. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…



‘KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ’

EYT mağduriyetine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önce AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da konuşmuştu. EYT mağduriyetine ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, EYT alanında çalışmalar yapıldığını ve çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından devam ettirildiğini kaydetmişti. Kurtulmuş, öncelikler ortaya çıktığı zaman bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak? 14 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MAĞDURİYETİ İÇİN 3 FORMÜL MASADA

TRT Haber’de yer alan habere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetinin giderilmesi için 3 komisyonun kurulması planlanıyor. Kurulması planlanan komisyonlar model ve çözüm önerilerini değerlendirecek, "prim, yıl ve yıpranmaya dayalı formüller" üzerinde çalışacak. Birinci aşama olarak sözleşmeli çalışanların kadro sorunu çözüme kavuşturularak bir EYT Komisyonu kurulacak. Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurlar, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlardan, emeklilik için yaş doldurmayı bekleyenlerden ve hali hazırda emekli olamayanlardan oluşuyor.

Türkiye gazetesinde yer alan Selçuk Böke'nin haberine göre, EYT mağdurlarının 2023 yılının başından itibaren ¨aşamalı¨ olarak emeklilik hakkı kazanabileceği bir düzenlemenin yapılması üzerinde duruluyor. Vakıf ve sandıklar aracılığıyla "iş emekliliği", maaşın belli bir miktarının kesilerek daha erken emekli olma olanağı sağlayan "kısmi erken yaşlılık emekliliği, kesintili erken emeklilik", primi yetmeyenler için "halk emekliliği" ve süre tamamlanması gibi opsiyonlar değerlendirilecek. Hazırlanan taslakların ekim ayından itibaren kabinenin gündemine getirilmesi ve hazırlanan teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması planlanıyor.

EYT çalışmalarında son durum ne? Bakan Bilgin tarih verdi! Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak?

Milyonları ilgilendiriyor! Uzman isim tek tek yanıtladı! Emekli, EYT’li, dul, yetim maaşları...

Milyonlarca EYT'li merakla bekliyordu! Kademeli emeklilik geliyor


Geri Dön