12 / 05 / 2024

Emeklilikte yüksek maaş almanın yolları neler? Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Bunları yapan emeklilikte rahat edecek!

Emeklilikte yüksek maaş almanın yolları neler? Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Bunları yapan emeklilikte rahat edecek!

İnsanın aktif çalışma hayatında kazandığı para ile emekli olunca eline geçince para aynı olmuyor. Ancak daha yüksek emekli maaşı almanın da bazı ince ayrıntıları var. İşte emekli maaşını artırmanın püf noktaları…



Haberde, emeklilikte daha yüksek maaş almak için yapılması gereken diğer hususlar şöyle sıralanıyor:

Emeklilikte yüksek maaş almanın yolları neler? Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Bunları yapan emeklilikte rahat edecek!

- Emekli maaşı hesaplaması yapılırken dikkat edilen en önemli husus, kişinin prime bağlı esas kazancı. Diğer bir ifadeyle bordroda görünen brüt maaş miktarıdır. Bu tutar ne kadar fazla sizin yararınıza olacaktır. Bu nedenle eğer maaşınız asgari ücretten yüksek ise maaşınızın düşük gösterilmesine asla izin vermeyin.

- Net maaşınız sadece aldığınız aylık ücretten oluşmamakta. Periyodik olarak ödenmekte olan yemek parası, ikramiye gibi ödemelerin de bordronuzda brüt maaşınıza eklenmesi gerekiyor.

- Primlerinizi eğer kendiniz ödüyorsanız veya isteğe bağlı sigortalıysanız tavan fiyattan ödeme yapmaya özen gösterin.

- Eğer düşük gelire sahipseniz ve imkanınız varsa iki yerde sigortalı olarak çalışın. Bu şekilde prim miktarına esas kazançlarınız eklenerek daha yüksek bir tutar ortaya çıkar.

- Emekli maaşınızı yükseltmek için uzun süre çalışmaktan daha çok hangi şartlarda çalıştığınız da kritik bir konu. Aynı iş yerinde eşit sürelerde çalışan ancak aldığı ücret farklı olan iki kişinin emekli maaşları da farklı olabiliyor.

- Prim gün sayılarınızın her ay için 30 gün olmasına mutlaka dikkat edin.

- Emeklilik başvurusu yaparken bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin sayısını da eksiksiz bir şekilde bildirin. Çünkü bu sayı da emekli olunca alacağınız maaşı etkiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön