18 / 05 / 2024

Emeklinin KEY'i arşivle birlikte kayboldu

Emeklinin KEY'i arşivle birlikte kayboldu

İşçi Memur Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, emeklilerin KEY ödemelerinde mağdur edildiğini söyledi.



Öz, derneklerine üye emeklilerin itiraz başvurularına gelen cevaplardan arşivler korunmadığı için hesaba rastlanmadığının bildirildiğini aktardı.

DEVLETİN TEMİNATI VAR

Kendilerine "arşiv imha edildiğinden dosyanız bulunamadı" yanıtı veren yüzlerce emekli olduğunu söyleyen Hamdi Öz şunları anlattı: "Türkiye'nin en güçlü bankalarından birinden emekli olan Ayhan Gözüaçık'ın itirazına `bankamız Arşiv yönetmeliği gereği 10 yıllık saklama süresini dolduran her türlü evrak imha edildiğinden adınıza kesinti yapıldığına dair bir kayda rastlanamamıştır' cevabı aldı.

Askeri hemşire olarak 1987- 1995 yılları arasında çalışan bir başka emeklimize de cevap verildi. Bu insanların çalıştıkları süre itibariyle KEY'lerinin ödenmemesi mümkün değil."

SON GÜN 28 KASIM

İlgili yasanın belge kaybı konularında hak sahibini mağdur etmediğini ifade eden Öz, "Yasaya göre burada sorumluluk ilgili kuruma aittir ve kayda rastlanmasa da KEY'in ödenmesi gerekmektedir" dedi. Mağdur olan emeklilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayan Öz, KEY ödemelerinde 28 Kasım'a kadar itiraz dilekçesi verilebileceğini hatırlattı ve "Bu konuda mağdur olanlar gerek İMDER'e başvurarak gerekse SSK merkezlerinden dilekçe vererek haklarını arasınlar" diye konuştu.
Bugün

Geri Dön