Ekonomi

Emekliye çift ödeme müjdesi! Hesaba direkt aktarılacak

Emekli vatandaşlarımız için çift ödeme müjdesi geldi... Emekli vatandaşlarımızın hesabına direkt olarak aktarılması bekleniyor.

Emekli vatandaşlar son dönemde yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle maaşlarını daha da artırmanın arayışı içerisine girdi. 

Emekli vatandaşlarımız hakkında son olarak güzel bir promosyon haberi de geldi. Emekli vatandaşlarımız 2 maaş gibi maaş alabilecek. 

Son dönemde dikkat çeken en büyük kampanya, Vakıfbank’tan geldi. Banka, 30 Eylül tarihine kadar emeklilere çift promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Bu kampanya kapsamında mevcut 12 bin TL’lik promosyona ek olarak 12 bin TL’ye kadar nakit ödeme yapılabiliyor. Böylece emekliler, toplamda 24 bin TL’ye varan promosyon ödemesi almaya hak kazanabiliyor. Bu kampanyadan, emekli maaşını Vakıfbank’a taşıyan veya yeni emekli olmuş kişiler yararlanabiliyor.

BİLGİLERİ AKTARDI

Milliyet’in haberine göre diğer bankaların da promosyonları artırıp artırmayacağı merak ediliyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, bu konuda şu bilgileri verdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliler için başlattığı ‘Emekliler Yılı’ çerçevesinde birçok kurumla anlaşmalar yapıldı. Vakıfbank’ın çift promosyon kampanyası, diğer bankalar tarafından da takip edilebilir. Emekliler, mevcut promosyonları artırmak için pazarlık yapabilir ve diğer bankaları araştırarak daha iyi anlaşmalar elde edebilirler.” 

Bayram, diğer bankaların da Vakıfbank'ın promosyon uygulamasını izleyeceğini ve promosyon tutarlarını artırabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce yaptığı açıklamalar doğrultusunda, özel ve kamu bankalarının promosyon kapma yarışına girdiğini ifade etti.

BANKA SEÇİMİ YAPABİLİYORLAR

Emekliler, e-Devlet üzerinden banka seçimi yapabiliyor; ancak, yüz yüze pazarlık yapmanın daha etkili olabileceği düşünülüyor. Eski anlaşmaları iptal ederek e-Devlet üzerinden yeni banka seçimi yapılabiliyor. 

Ekonomist Muhammet Bayram, bankaların müşteri çekmek için promosyon tutarlarını artırabileceklerini öngörüyor. TL’nin azalması ve döviz girişleriyle birlikte, bankaların maliyetleri düşük tutmak için daha fazla promosyon sunabilecekleri ifade ediliyor.

Emekliler, bankaların sunduğu promosyon fırsatlarını değerlendirmek için çeşitli seçenekleri araştırarak en uygun anlaşmaları yapabilirler.