Kent Haberleri

Emekliye ek zamda en yeni kulis bilgileri sızdı! Hem net rakam hem de tarih verildi!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Emekliye ek zamda en yeni kulis bilgileri sızdı. Emekli maaşları için hem net rakam hem de tarih verildi...

Milyonlarca emekli ek zam düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor ve araştırıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre en düşük emekli maaşının 10 bin Türk Lirası'nın üzerine çıkarılması yönünde çalışmalar yapıldığı kamuoyuna da yansıdı. Haber Global'de yer alan habere göre 6 aylık enflasyon sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zam oranı yüzde 24,73 şeklinde netleşmişti. Aktarılan bilgilere göre enflasyon zammı da kök maaşlara uygulanıyor. Kök aylığı 8 bin Türk Lirası'nın altında olanların maaşı, emekli maaş zammına rağmen en düşük aylığın da altına kaldı.

Yaklaşık olarak 1.8 milyon emeklinin bu durumda olduğu belirtilirken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in dün en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamalar da kulisleri yeniden hareketlendirdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın da katılımıyla bir toplantı yapılacağını dile getirdi.

Abdullah Güler, “Henüz çalışmalar tamamlanmadı, etki analizini ilişkin raporlar çıkmadı bu nedenle toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız” dedi.

TGRT canlı yayında da en düşük emekli maaşı için 2 rakamın ön plana çıktığı iddia edildi. SGK uzmanı İsa Karakaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığının 12 bin Türk Lirası ya da 12 bin 500 Türk Lirası'na çıkarılmasının beklendiğini dile getirdi.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, "Şu anda en fazla 12 bin Türk Lirası diyorlar. Kök maaşı 5 bin Türk Lirası, 7 bin Türk Lirası olan da maksimum 12 bin Türk Lirası alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerse maksimum 12 bin 500 Türk Lirası olur" dedi.
 

Konkordato başvuruları 2024'ün ilk 6 ayında geçen yılın tamamındaki sayıyı aştı! İlk sırada inşaat sektörü var!

Altın fiyatlarında peş peşe deprem! İşte son dakika gram, tam, yarım, çeyrek altın fiyatları 14 Temmuz 2024!

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 2 milyon TL'nin güncel taksitleri ne kadar oldu?