Kent Haberleri

Asgari ücret Temmuz 2024 zammı için yeni kulis bilgisi sızdı! Ünlü ekonomist hem artış yapılacak dedi hem de tarih verdi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücret ile ilgili bir yeni açıklama daha geldi. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz'un asgari ücret ile ilgili o son dakika açıklaması...

Pek çok çalışan asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Asgari ücrete Temmuz 2024'te zam gelecek mi sorusunun yanıtı milyonlarca çalışanın gündeminde yer alırken söz konusu zam ile ilgili son dakika açıklaması Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz'dan geldi. 

Paylaşılan detaylara göre Dr. Şeref Oğuz, başkent Ankara kulislerinde asgari ücretle ilgili çok kritik kulis bilgilerini ekonomimcom'a açıkladı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücretin Türk-İş'in resmi olarak açıklamış olduğu açlık sınırının altına düştüğüne değinen Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz, 'Artış yapmak zorundalar' diyerek çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Peki asgari ücrete ne zaman zam yapılacak? İşte Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Pek çok kişi tarafından yapılan asgari ücrete zam yapılmayacağı şeklindeki açıklamalar ile ilgili olarak açıklama yapan Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz şunları söyledi: "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla beraber, son sözü yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek'in ve diğer bakanların kapsama alanı dışındadır. 

Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırıp toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü de hakim. 

Yaptığı açıklamada hükümetin masasında asgari ücretle ilgili toplamda 4-5 ayrı çalışma bulunduğuna değinen Dr. Şeref Oğuz şöyle konuştu: "Asgari ücrette artışı 3. çeyrekte bekliyorum. Bu yılın Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle beraber enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar.

Söz konusu bu durum işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada  toplamda 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar."

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

1935'te çimento fiyatlarına indirim! 1 ton çimentonun fiyatı 22,50 TL olmuş!

Fiat Fiorino Mayıs 2024 yeni fiyat listesi! Fiorino'da hem 25 bin lira indirim hem kampanya müjdesi!