22 / 07 / 2024

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 




6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet bölgesinde bulunan konutlar, kentsel dönüşüm çerçevesine alınıyor ve yıkılıp yeniden yapılıyor. Söz konusu bu gayrimenkullerin yeniden inşası sürecinde de gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine il il değişen kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılıyor.

Özellikle asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra daha sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından en çok 18 ay boyunca ödenen bu paralar, her ayın 18'inde ilgili hesaplara yatırılıyor. 

Oturdukları ev dönüşüme giren ya da girecek olan vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan kentsel dönüşüm kira yardımlarında tapu sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla söz konusu kira yardımının 5 aylık kısmı bazı durumlarda peşin şekilde de ödenebiliyor. 

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ TL? İL İL KİRA YARDIMI


 
Kentsel dönüşüm kira yardımı almak istiyorum diyen vatandaşlar başvurularını pek çok işlemin da yapılabildiği sistem olan e-Devlet sisteminden yapılıyor. e-Devlet sisteminde bulunan “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” kısmından konu ile ilgili olarak başvurularını gerçekleştirebiliyor. Bunun için öncelikli olarak söz konusu sisteme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Ardından da açılan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanıyor ve akabinde “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı talep ediliyor. Lütfen aşağıda yer alan listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı  çıkıyor. Karşınıza çıkan bu yeni ekranda sizden istenilen bilgileri kontrol ederek onaylamanız gerekiyor.

Dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarları kapsamında en fazla kira yardımı mega kent İstanbul'da ödeniyor. İstanbul için evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara ödenen kira yardımı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye çıkartılırken, Ankara, Antalya, Bursa ve  İzmir  illerinde 3 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye çıkartılmıştı.

Diğer büyükşehirlerde hesaplara yatırılan kentsel dönüşüm kira yardımları da 2 bin 500 liradan 3 bin 750 liraya yükselirken, diğer kentlerde de kira yardımı 2 bin TL'den, 3 bin TL'ye çıkartıldı.
 

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

ABD'de inşaat harcamaları mart ayında düşüş gösterdi! 

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!


Geri Dön