15 / 05 / 2024

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye'de 2017'de 3.2 milyon hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu sayı 2023’te 4,99 milyona kadar ulaştı. Buna göre 5 haneden birinin sosyal yardım aldığı kaydedildi.



Sosyal yardım alan hane sayısı son senelerde giderek artmaktadır. 2017 senesinde 3.2 milyon hane sosyal yardımlardan yararlanırken bu sayı 2023’te 4,99 milyona kadar geldi. Buna göre, son 4 senede sosyal yardım alan hane sayısı 1,7 milyona yükselsi. Bu da yüzde 52 artış anlamına geliyor.

Resmi veriler kapsamında Türkiye’de 5 haneden biri sosyal yardım alıyor. Sosyal yardım alan kişilerin nüfusa oranı 2017 yılında yüzde 13,7 iken bu oran 2023’te yüzde 18,4’e kadar yükselmiş oldu.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; COVID-19 salgını ve sonrasında hayata geçen “yeni ekonomi modeli”nin ekonomiye etkileri tartışılıyor. Resmi veriler ise geçim sıkıntısının ve yoksulluğun giderek arttığının bir göstergesi.

2021 YILINDA TAM BİR REKOR KIRILDI

Euronews Türkçe’nin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Faaliyet Raporu’ndan derlediği veriler doğrultusunda son senelerde sosyal yardım alan hane sayısı kademeli olarak artıyor. Buna göre, 2017 yılında 3,2 milyon hane sosyal yardımlardan yararlanmış oldu.  COVID-19 salgınından hemen önce 2019 yılında bu sayı 3,28 milyon idi. Salgın dönemine özel sağlanan yardımlarla birlikte 2020 ve 2021 yılında sosyal yardım alan hane sayısı rekor seviyeye yükseldi.

Türkiye de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ortalama hane büyüklüğü ve ülke nüfusundan yıllar içindeki değişime bakmak da mümkün. Üstelik hanehalkı büyüklüğü kademeli olarak düşerken nüfus artıyor.

2023 yılında Türkiye nüfusu 85,4 milyon; ortalama hane büyüklüğü ise 3,14 idi. Buna göre Türkiye nüfusunun neredeyse beşte biri (yüzde 18,4) sosyal yardımlardan yararlandı.

2017 sonrası kademeli bir artış yaşandı.  Aynı oran 2017 yılında yüzde 13,7 idi. COVID-19 döneminde bu oran yüzde 26,2’ye kadar çıkmıştı. Ayrıca, salgına özel yardımlar hariç olduğu zaman da  son 2017 yılından  bu zamana kadar  kademeli bir artışın  olduğu ifade edildi. 

Ayrıca, hane sayısı açısından da bakıldığı zaman doğal olarak benzer sonuçlar karşımıza çıkmakta.. TÜİK verileri kapsamında 2023'te Türkiye hane sayısı 26,3 milyondu ve  bu da hanelerin yüzde 19’unun sosyal yardımlardan yararlandığını göstermektedir.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Aile Bakanlığı açıkladı! Kamu kurumuna personel alımı başladığı duyuruldu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön