27 / 04 / 2024

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.



Son zamanlarda fahiş oranda yükselen kiralar vatandaşın cebini oldukça zorlamakta. Bu kapsamda harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kiracılara yapacağı destek projesini bildirdi. Buna göre, Bakanlık, kirasını ödemekte zorluk çekenlere her ay düzenli olarak yardım yapacak.

KİRA DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

karar.com'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, dar gelirli olan ve kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara her ay 5.500 Türk Lirası kira desteği sağlanacak. Kira yardımına başvuracak vatandaşların, kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 3/1’inden az olması, ve gelir getirisi olan bir mülke sahip olmaması gerekiyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Başvuru işlemleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden ya da e-Devlet sisteminden online olarak yapılabiliyor.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

DEPREM KİRA YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR? 

Deprem nedeniyle sağlanan kira yardımından yararlanmak isteyenlerin başvuru dilekçelerini, nüfus cüzdanı/kimlik kartı fotokopilerini, riskli yapı tespit raporlarını göç edilen kentteki valilik binasına götürmeleri gerekir.

BELEDİYELER KİRA YARDIMI YAPIYOR MU?

Müdürlük/Belediyeler tarafından varisler, mirasçılık belgesi, varislerin kimlik fotokopileri ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. vadesiz hesap cüzdanı fotokopileri ile A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine tanımlanarak varislere hisseleri oranında kentsel dönüşüm kira yardımı ödenmeye devam edilecektir. Öte yandan, kira yardımı kimlere yapılacak dediğimizde, kira yardımı; ikamet ettikleri konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verileceği belirtildi.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?


Geri Dön