27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yeniden yapılandıranlara yönelik kira yardımı, 2024 yılında da devam ediyor. Geçen yıl Nisan ayında düzenlenen kira destekleri, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla yeniden güncellendi.  Peki 2024 kira yardımcoıları ne zaman yapılacak? Kimlere verilecek?

İSTANBUL'DA 2024 KİRA YARDIMI NE KADAR?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Geçen yıl 1 Nisan itibarıyla kira yardımları artırılmıştı. 2024 yılında İstanbul'da kira desteği 3500 TL’den yaklaşık yüzde 57 oranında artışla 5500 TL seviyesine çıkarıldı. Bununla birlikte diğer büyükşehirlerdeki kira yardımları da güncellendi.''dedi.

İstanbul'da kira yardımı 2024 yılında önceki yıla göre yaklaşık yüzde 57 oranında bir artışla 5500 TL seviyesine çıkarıldı. Ankara, Antalya, Bursa ve  İzmir  gibi ikinci kategori illerde ise kira yardımları yüzde 50 zamla 4500 TL oldu. Diğer büyükşehirlerde ise 3750 TL'ye çıktı. Diğer illerdeki kira yardımı ise 3 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi.

Kira yardımı, riskli yapı tespiti yapılan yapıların hak sahiplerine malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine yönelik olarak gerçekleşmekte. Başvuru süreçleri ve detayları ilgili kurumlar tarafından duyurulmakta.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hak sahipleri tarafından, riskli olarak tespit edilen yapılardaki konut ve işyerlerinden dolayı kira yardımından faydalanabilmek için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye'lere başvuru yapılmakta.

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 
Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Geri Dön