27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm açıklamalarından sonra kira yardımı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 



Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı buluşmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

24TV'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün mega kent İstanbul'u depreme hazırlama noktasında tarihi nitelikte adımları eş zamanlı olarak atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ TL?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan'da kentin en acil ihtiyaçlarında olan kentsel dönüşümle ilgili özgün bir projeyi kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşümde Yarısı Bizden' adını vermiş olduğumuz kampanyamıza megakentli kardeşlerimiz çok yoğun teveccüh gösterdi. Söz konusu kampanyaya bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru geldi. Yarısı Bizden kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşümünü yapmayı hedefliyoruz. Söz konusu kampanyamız kapsamında her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon TL'lik destek vereceğiz.

Bunun 100 bin TL'si kira desteği olacak şekilde 800 yüz bin TL'si hibe, 700 bin TL'si çok uygun şartlarda kredi şeklinde verilecek. Ayrıca kredilerin ödenmesi evler tamamlandıktan sonra başlayacak ve ilk senesi faizsiz olarak tahsil edilecektir."

Peki şu an için verilen kentsel dönüşüm yardımı ne kadar? İşte kalem kalem hesaplara yatırılan kentsel dönüşüm kira yardımları...

İstanbul
Aylık kira yardımı: 3 bin 500 lira

Ankara
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Bursa
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Antalya
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

İzmir
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Diğer büyükşehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin 500 lira

Diğer şehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin lira

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

 


Geri Dön