27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kartal Kaper Sitesi yer belirleme kura töreninde açıklamalar yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

"Bu hızla devam edersek 80 sene de geçse mega kent İstanbul'u depreme hazırlayamayacağımızı gördük. Başka yöntemler devreye aldık. Bu işler bu şekilde olmayacak hızlı olmak zorundayız. Ama hızlı olmak hata yapmak demek değildir. Ben her birinizin evinin sağlam olmasıyla kafamı yastığa daha rahat koyabiliriz.

Bir kanuna, hukuksal zemine ihtiyacımız var. Bütün kurum ve kuruluşların beraber çalışmasına ihtiyacımız var. Kamu bankaları kapılarına sonuna kadar açmalı. Bu işin partisi ve siyaseti olmaz. Ben bunu görüyorum ve ayıplıyorum fakat bunun üstesinden geleceğiz.

KİPTAŞ, sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum oldu. 

Hızlı tarama yöntemini bakanlığa da önerdik fakat önemsiz buldular. Toplam 113 bin yapıyı ziyaret ettik, 35 bine yakınında inceleme yapma zorunluluğu doğdu. 

Ekrem İmamoğlu ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

Seçim dönemi iş duyuran, proje duyuran, finans kaynaklarını duyuran anlayıştan utanıyorum.

İstanbul Belediye Başkanlığı kimin? 16 milyon İstanbullunun. Belediye Başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Bizim bu dönem gitmeye de niyetimizi yok onu söyleyeyim de.

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul için gece gündüz çalışıyorlar, neden? Birilerinin arsası var diye, Bırakın bu işi önce milletin işini çözelim. 

Mega kent İstanbul'da askeri alanlar imara açıldı, lüks konut yapılıyor, yanlarına yanaşamazsınız. Halkçı çözüm gerekiyor. 

Biz önce sizin gönlünüzde olan sevgi ve saygıya talibiz, oy daha sonradan gelir. Bize vereceğiniz her oy bizi daha da güçlendirir. Ben sizin emanetçinizim sizin her kuruşunuza da sahip çıkacağım. Bizim bütçemiz bereketli bütçe, israfa, ranta, parayı çarçur etmeye son. Böylece işimize son gaz devam edeceğiz. Mega kent İstanbul için başta deprem meselesi için daha büyük hedefler koyacağız. Yeni dönemde yüzbinlerce yurttaşımızı güvenli konutlarına kavuşturmak için kolları sıvadık, bu göreve talip olduğumu bir kez daha söylüyorum."  

 

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!,

KİPTAŞ Sarıyer'de uzlaşı oranı yüzde 93'ü geçti! Vatandaştan yanıt gecikmedi: Hep rantın yüksek olduğu yerdesiniz!


Geri Dön