07 / 05 / 2024

Emekliye enflasyonun iki katı zam! 1 Temmuz’dan itibaren yürürlükte

Emekliye enflasyonun iki katı zam! 1 Temmuz’dan itibaren yürürlükte

Milyonlarca SSK, Bağkur ve memur emeklisi Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Türkiye’deki zam oranları için rakam beklenirken, Almanya emeklisine enflasyonun iki katı zam yapacağını açıkladı. SSK uzmanı Özgür Erdursun’un duyurduğu habere Türk emeklisinden yorum yağdı.



Milyonlarca emekli Temmuz ayında alacağı yapılacak zam oranının açıklanmasını bekliyor. Ocak ayında yapılan iki düzenlemenin ardından SSK ve Bağkur emeklisine toplamda yüzde 49,25 zam yapıldı. Asgari ücretin 17 bin 2 TL’ye yükseltildiği dönemde en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

Emekliler enflasyon artışının yanı sıra seyyanen zam beklerken, Hükümetten henüz net bir açıklama gelmedi. Hükümet zamla ilgili bir rakam belirtmezken, emeklilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler üzerinde çalışıyor.

Yaklaşık 16 milyon emeklinin bulunduğu Türkiye’de emekli sayısının çok olması nedeniyle yapılacak zammın enflasyonu artıracağı endişesini taşıyan hükümetin atacağı adım bekleniyor.

Bu arada enflasyonun yüzde 2.2 olduğu Almanya’da hükümet emekli maaşlarına yüzde 4,57 zam yapacağını açıkladı. Zam 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek.

Türkiye’de emekli sayısının yüksek olmadığını ve enflasyon artışının nedeninin de emekli maaşlarına yapılan zam olmadığını belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun  https://twitter.com/ozgurerdursun resmi X sosyal medya hesabından, Almanya’nın emeklileri için enflasyonun iki katı oranında yaptığı zam oranını duyurdu. Nüfusu Türkiye kadar olan Almanya’da 23,6 milyon emekli olduğunu söyleyen Erdursun, “Almanya’da emeklilere enflasyonun iki katı zam yapılacak! Demek ki enflasyonun sebebi emekli aylıkları değilmiş! Ayrıca bizim emeklilerimizin iki katı emekli sayısına sahip ülke olan Almanya ile nüfusumuzda hemen hemen aynı! Bizde emekli sayısı çok bu nedenle ekonomi kötü söylemi de doğru değil” dedi.

Erdursun’un bu paylaşımına emeklilerden yorum yağdı. Açlık sınırının 17 bin, asgari ücretin de 17 lira olduğu Türkiye’de emeklilerin maaşları 10-12 bin lira maaşla geçinmek zorunda olmasının açıklanamaz olduğunu söylediler.

İŞTE ÖZGÜR ERDURSUN’UN O PAYLAŞIMI

VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ?

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis'te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

Emekli maaşına ek tam bu kadar hesaplara yatıyor! Ziraat Bankası emekli promosyon kaç TL? İşte Ziraat Bankası promosyon!

Yapı Kredi Nisan 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni paketle emekliye tam 18 bin TL yatırılıyor!

 


Geri Dön