28 / 04 / 2024

Emekliye ikramiye müjdesi

Emekliye ikramiye müjdesi

Emekli vatandaşlara yönelik ikramiye müjdesi geldi. Emekli vatandaşların biraz da olsa elini rahatlatacak.



Enflasyon noktasında en çok zorlanan gruplardan biri de emekli vatandaşlar oldu. Emekli vatandaşlar hakkında flaş bir ikramiye gelişmesi yaşandı. Emekli vatandaşlar az da olsa bu ikramiye miktarıyla rahat edecek. 

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı da öğrenildi.

Ancak bakanlıklar henüz bir resmi açıklama yapmadı. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.,

Bununla birlikte emeklilere yapılacak ara zam ile ilgili çeşitli formüller masaya geldi. Önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak.

Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme ocak artışıyla birlikte yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilecek. Özellikle ekimde TBMM'nin açılmasıyla konunun Meclis gündemine de gelmesi bekleniyor.


Geri Dön