Kent Haberleri

Emekliye kademeli zam geliyor! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’den 2023’te faydalanabilecek 2 milyon 200 bin kişiden 1 milyon 800 bininin başvurduğunu ve yaklaşık bir milyon kişinin işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Bakan Bilgin, aynı zamanda, emekliye kademeli zamma ilişkin de bilgi verdi.

AK Parti Ankara milletvekili adayı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Aylığı 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilerin durumuna ilişkin gelen soru üzerine açıklama yapan Bilgin, "Aslında biz, bu çalışmayı bitirmiştik. Dosya dosya TBMM’ye getirdiğimiz konular vardı. Ancak depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde emekli aylığı alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planı yapmıştık. Bunları temmuzda gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Peki, emeklilere kademeli maaş zammı nasıl yapılacak? İşte konu ile ilgili Bakan Bilgin’in açıklamaları...

Bilgin, düzenlemeyi detaylıca hazırladıklarını söyleyerek, "Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin yurttaş bulunuyor ve bu yurttaşlara sosyal devlet anlayışıyla 'Sizin de bir geliriniz olsun' diye aylık bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya çıkarınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu. Ancak 6 bin-7 bin maaşı olan yurttaşlar da bulunuyor. Kademeli bir şekilde çeşitlenmiş yansıtma oranlarıyla onları ciddiye alan bir değerlendirmeyi temmuzda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

"EYT DÜZENLEMESİNDE BİR MİLYONA YAKIN YURTTAŞIN İŞLEMLERİ YAPILDI”


EYT yasasında son duruma ilişkin soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yaklaşık 4 milyon 700 bin kişiyi ilgilendiriyor. Ancak bu yıl EYT kapsamında emeklilik yıl zamanını, sigorta prim gün sayısını dolduran yurtta sayısı 2 milyon 200 bin kişiydi.

Bun kişilerin yaklaşık 1 milyon 800 bini başvuru yaptı ama gerisi başvuru yapmadı. Bir milyona yakın vatandaşın da işlemleri bitirildi” şeklinde yanıt verdi.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

Temmuz zammı yolunda kritik veri açıklanıyor! Zamlı maaşlar tek tek hesaplandı!

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!