29 / 04 / 2024

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Çalışmayan emeklilere son dakika müjdesi geldi. aktarılan son dakika kulis bilgilerine göre, 5 bin lira ödenmesine dair düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.



Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık tarihinde tamamlanmasından sonra mesaisine ara vermeden devam edecek. Çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ödenmesine dair düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, 2024 yılından önce yasalaşması planlanıyor.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genel Kurul, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından çalışmalarına ara vermeyecek.

Bütçe maratonunun 25 Aralık tarihinde tamamlanacağı Genel Kurulda, ekonomiye dair düzenlemeleri kapsayan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin Türk Lirası ödenmesine dair düzenlemeyi de içeriyor.

TBMM Genel Kurulunda, 2024 yılından önce teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ödenmesine dair düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor.

Genel Kurulun, bu teklifin yasalaşmasından sonda çalışmalarına ara vermesi planlanıyor.

 Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

TEKLİF MECLİS KOMİSYONUNDA KABUL EDİLMİŞTİ

Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin Türk Lirası verilmesini içeren önerge komisyonda kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak ihdas edildi.

Bu kapsamda, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5000 TL miktarında ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de faydalanacak.

4 MİLYON 689 BİN KİŞİ İKRAMİYEDEN YARARLANACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5000 Türk Lirası ödenmesine dair düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını bildirdi.

 Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

ÇİFTÇİLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALACAK MI?

5 bin TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına bırakılmıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin lira emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin Türk Lirası ödeme imkanından faydalanacak" dedi.

Buna göre; Yapılacak olan çalışma kapsamında 5 bin lira ikramiyeden çiftçilerde yararlanabilecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

İki ilde imarlı 7 arsa satılacak! 


Geri Dön