27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili flaş bir konuyu Meclis'te gündeme getirdi. İşte o açıklama... 



CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, dün gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 39’uncu Birleşiminde Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sabiha Gökçen hisselerinin bir grup tarafından satın alınmaya çalışıldığının haberlerde sık sık gündeme geldiğini anımsatan Ulaş Karasu, Sabiha Gökçen'in satılacağının doğru olup olmadığını sordu. 

Ulaş Karasu, söz konusu açıklamasında, 2'nci pistin de bu sebepten mi geciktirmeli şekilde tamamlandığı sorusunu da yöneltti.

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

Ulaş Karasu, 2017'de 150 bin metrekare olarak yapılan Dalaman Havalimanı terminal binasında kiraya tabi alanın, 6 sene sonra küçüldüğüne dikkat çekti ve "Havalimanı işletmecisi YDA firması, yirmi beş yıl boyunca bu havalimanına 25 bin metrekare eksik kira ödeyecek" diye konuştu. 

Sözleşme şartlarına göre bu firmanın Devlet Hava Meydanları ana tarifesindeki arazi ücretlerinin yüzde 50’sini ödemekle mükellef olduğunu vurgulayan Karasu, YDA'nın "Yüzde 50 çok, yüzde 20 ödeyeyim" demesine de onay verildiğini dile getirdi. 

Karasu, depremin üzerinden 10 ay geçmiş olmasına rağmen zemini yarılan Hatay Havalimanı’na hala uçuş yapılamadığını da gündeme getirdi. Fay hattı üzerinde kurulu her yağmurda göl olan bu havalimanının yine aynı yerde yapılmasında diretildiğinin altını çizen Karasu, bunun yanlış olduğunu söyledi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

Karasu, Meclis'te yaptığı konuşmasında, Balıkesir Merkez Havalimanı ile ilgili de konuştu ve bu inşaatın 2019 yılına kadar sürdüğüne, başlangıçta 30 milyon olarak belirlenen maliyetin 76 milyona çıktığına ama havalimanına ticari uçakların inip kalkmadığına vurgu yaptı. 

Karasu, konuya ilişkin açıklamasını "Bu havalimanında yıpranmayı gidermek için yarın milyonlarca liralık yeni bir ihale yapacaksınız" diyerek tamamladı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 


Geri Dön