27 / 04 / 2024

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.



Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg'in Hawaii'deki devasa ve gizemli yerleşkesi hakkında şaşırtıcı yeni bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

Wired'ın haberine göre, Meta'nın kurucusunun adadaki saklanma yerinin, betonla doldurulmuş metal kapılı bir yer altı sığınağı, halat köprülerle birbirine bağlanmış olan toplamda 11 ağaç ev ve bazı aşırı güvenlik altyapısı gibi çok sayıda alışılmadık özellik içerdiğini ortaya çıkardı.

Pek çok kişinin merak ettiği sızdırılan bina planlarına göre, Mark Zuckerberg'ün inşa ettirdiği 100 milyon dolarlık sığınağın en az 30 yatak odası ve 30 banyo barındıracağı iddia edildi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ana konut yapıları, diğer lüks olanakların dışında "spor salonu, havuzlar, sauna, spa küveti, soğuk dalma ve tenis kortu" barındıracağı bildirilen iki konaktan meydana geliyor.

Jeff Bezos un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

İKİ KONUT SIĞINAĞA AÇILAN TÜNELLE BİRLEŞTİRİLECEK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre iki ana konutun "5 bin metrekarelik bir yeraltı sığınağına açılan bir tünelle birleştirileceğini" oraya çıkarıyor.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu sığınağın yaşam alanları, mekanik ekipman için odalar ve bir kaçış kapısı içereceği de kaydedildi. Söz konusu alanın kapısı bomba sığınaklarında bulunanlara benzer olacak ve betonla doldurulacak.

Yine verilen bilgilere göre kaynaklar ayrıca söz konusu yerleşkenin 18 metre yüksekliğinde bir su deposu ve pompa sistemi ile tamamen kendi kendine yeterli olacağını ve arazide halihazırda kapsamlı gıda üretimi yapıldığını dile getirdi.

Mark Zuckerberg ve ailesinin etrafı 6 metrelik taş duvarlarla çevrili 1.400 dönümlük bir mülkte yaşadığı kaydedildi.

HER GÜN YÜZLERCE İŞÇİ KAMYONLARLA GELİYOR

Yine paylaşılan bilgilere göre ayrıca haberde yüzlerce işçi kamyonlarla getirilip götürüldüğü ve sıkı gizlilik anlaşmaları uyarınca üzerinde çalışmış oldukları projelerle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmaları, fotoğraf çekmeleri ve hatta sahadaki diğer ekiplerle iletişim kurmalarının yasak olduğu kaydedildi. 

Yayının adlarının açıklanmaması kaydıyla görüştüğü birkaç kişiye göre, işçiler bunu yaptıkları için işten de çıkarıldı.

 

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı!

Milyarder yatırımcıdan son dakika uyarısı geldi: Gayrimenkulde büyük deprem olacak!


Geri Dön