Ekonomi

Emekliye temmuzda 550 lira zam!

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan zammı bekliyor. Temmuzda yüzde 7.66 yapılması beklenen zam oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri 550 liraya varan zam alacak.

Emeklilere temmuzda yapılması beklenen zam oranı tahminlere göre yüzde 7.66 olarak belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 550 liraya varan artış gerçekleşecek ve aynı ay içinde 1.100 lira olan ikramiyeleri de  hesaplarına geçecek.

A Haber'de yer alan habere göre; emekliler için temmuz ayı kazanç ayı olacak, hem zam hem ikramiyeleri aynı ay içerisinde alacaklar. Zam oranı, 5 Temmuz tarihinde enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

İlk 6 aylık enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de yüzde 3'lük artışa ek olarak ne kadar fark alacağını gösterecek. İlk 6 aylık enflasyon oranının yüzde 3'ünü aşan kısmı kadar fark memur emeklilerinin zam oranına eklenecek.

İKRAMİYE 12-19 TEMMUZ'DA

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon verileri yani emeklilerin zam oranı yüzde 7.66 olacak. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayı maaşlarında 550 liraya varan artış gerçekleşecek.

Takvimde bir değişiklik olmadığı sürece bin 100 liralık ikramiye, 12-19 Temmuz tarihleri arasında hesaplara geçecek. Tam tarihler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak. 

ERKEN MAAŞ DA GÜNDEMDE

SSK'lılar her ay 17-26'sı arası,Bağ-Kur'lular da 25-28'i arası maaşlarını alıyor.

Kurban Bayramı bu  sene bazı emeklilerin aylık ödeme dönemine denk geliyor. Bu nedenle erken maaş ödenmesi gündemde. Ayrıca memur emeklileri maaşını enflasyon verisi bekleneceği için Temmuz ayının başında zamsız olarak alacak. Zam farkı 3 ay içinde memur emeklilerine ödenecek.

Temmuz takvimi;

 

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

 

.