02 / 05 / 2024

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan zammı bekliyor. İlk 4 aylık enflasyon oranı yüzde 5.45 yükselirken geriye 2 veri kalıyor. Beklenti anketine göre zam oranı yüzde 7.66 olacak.



4 aylık enflasyon oranına göre en düşük esnaf emeklisi maaşı 2 bin 155 lira olacak. 2000 yılından önce SSK'dan emekli olanların ise en düşük aylığı 2 bin 551 lira maaş alacak.

A Haber'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın ekonomistler ile yaptığı Mayıs ayı beklenti anketinde de enflasyon tahmini Mayıs ayı için yüzde 1.27, Haziran ayı için yüzde 0.82 olarak aktarıldı. Eğer bu tahminler hayata geçerse SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya yükselecek.

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

NASIL DEĞİŞECEK?

Takvim Gazetesi,  hem beklenti anketine göre hem gerçekleşen enflasyon oranlarına göre yeni maaşları hesapladı.

7.66'lık tahmine göre en düşük emekli aylığı esnafta 2 bin 201, Bağ-Kur tarımda bin 789, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 605 liraya yükselecek.

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

5 TEMMUZ KİLİT TARİH

Emeklilerin zam oranları 5 Temmuz tarihinde kesinleşecek ve yine aynı ay içerisinde emekliler zamlı maaşlarını alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocakta yüzde 8.36 zam yapılmıştı.

.

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

Emeklilere müjdeli haber! Çifte tazminat alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön