29 / 04 / 2024

Emin Dindar, Piccadilly 'de lokum mağazası açacak!

Emin Dindar, Piccadilly 'de lokum mağazası açacak!

Londra 'da köklü İngiliz perakendecilerin bulunduğu Piccadilly bölgesinde lokum mağazası açmayı planladıklarını söyleyen Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, “İngiltere pazarını çok önemsiyoruz' dedi  



Londra 'da köklü İngiliz perakendecilerin bulunduğu Piccadilly bölgesinde lokum mağazası açmayı planladıklarını söyleyen Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, “İngiltere pazarını çok önemsiyoruz. Piccadilly veya Oxford 'da mağaza açmak için yer arayışı içindeyiz ” dedi

Mağaza yatırımlarını artıracaklarını söyleyen Dindar, “şžu anda hali hazırda yedi mağazaya ulaştık. Son mağazamız Torium Alışveriş Merkezi 'nde açıldı. Mağaza konseptimizi, ‘mağaza-kafeterya-restoran ' şeklinde belirledik ” dedi.  
Bu yıl iki tane daha mağaza açmayı planladıklarını kaydeden Dindar, “2012 hedefimiz ise beş mağaza açmak ” diye konuştu.
Yurtdışına da açılmayı düşündüklerini belirten Dindar, “Kısa bir süre içinde Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar 'da da mağaza açacağız ” dedi.
2011 hedeflerinin 120 milyon TL ciro olduğunu söyleyen Dindar, şu bilgileri verdi: “şžu anda 680 çalışanımız, 350 çeşit ürünümüz var. AB ülkeleri, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere, Rusya, İsrail, Arap Ülkeleri, İsveç, Danimarka gibi toplamda 52 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl ihracat pazarlarımızın sayısını 58 'e çıkaracağız. ”
Bu ülkelerde Koska ürünlerinin tüm etnik marketler yanında büyük süpermarketlerde de satışa sunulduğunu belirten Dindar, “Üretimimizin yüzde 20 'sini ihraç ediyoruz. Günlük 50 ton helva, 20 ton reçel, 10 ton lokum üretim kapasitesine sahibiz ” diye konuştu.

‘Organik üretime başladık '
Organik üretime başladıklarını söyleyen Dindar, “Organik olarak üretim yaptığımız ürünler arasında tahin, pekmez, reçel, bal var. Ürünlerimizde şeker yerine elma şurubu kullanıyoruz ” dedi.
Bu kategorideki ürün sayısını artıracaklarını anlatan Dindar, “Helva ve lokumun da organiğini üreteceğiz. Organik ürünlerimizi, yetiştirme ve işlenme sürecinde insan sağlığına zararlı koruyucu ve katkı maddelerinden tamamen arınmış şekilde sunuyoruz ” diye konuştu.

 

Markaya nazar boncuğu koydu
Koska 'nın temellerinin 1907 yılında Denizli 'de Hacı Emin Bey 'in faaliyet gösterdiği helvacı dükkanıyla atıldığını söyleyen Emin Dindar, “ şžimdi markamızın belirgin ve tanınan yazı karakterini koruyarak, ‘O ' harfinin içine nazar boncuğu ekledik. Ayrıca kuruluş tarihi olan 1907 yılını da markamızın altında kullanmaya başladık ” dedi.
Emin Dindar, bu değişikliğin sebebini de şöyle anlattı: “29 yıl önce Koska markasını kullanım hakkına sahip olan kardeşlerden biri ayrılarak, aynı marka altında üretim yapmaya devam etti. Üretimleri tamamen farklı olan ancak aynı adı taşıyan iki markanın ayrışması gerekiyordu. Biz de bunu sağlamak istedik. Ayrıca bu kararı tüketicilerden gelen talep üzerine aldık. ”

Milliyet


Geri Dön