09 / 05 / 2024

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.



KİMİ BİNALAR SAHİPSİZ!

Mimar Serkan Akın ise metruk yapıların bazılarının sahiplerine ulaşılabildiğini, kimilerinin ise sahiplerine dahi ulaşamadıklarını söyledi. 

Akın, İçişleri Bakanlığının metruk yapılarla ilgili genelgenin bulunduğunu dile getirdi.  Akın, metruk yapıların, genelde kültür varlığı olarak tescil edildiği ve mal sahipleri tarafından ranta dayalı başka bir inşaat yapma talepleri resmi olarak kabul görmediği için terk edilen yapılar olduğunu söyledi.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

Akına göee; Metruk yapı olup kültür varlığı olarak tescili bulunmayan yapıların kamu tarafından tedbir amaçlı yıkılmasında bir problem in olmadığı ancak kültür varlığı olarak tescilli metruk yapıların mevzuata ve restorasyon kuramlarına göre belgelenmeden önce yıkılmalarının mümkün olmadığı belirtilid. 

Dolayısıylaterk edilmiş bu yapıların  kültür varlığı olarak tescil edilmiş ve mal sahibi tarafından hiçbir şekilde işlem yapılmayanlarında problemlerin olduğunu söyledi. 

Akın özellikle de Kamunun ve özelde koruma bölge kurullarının, bu yapıların belgelenmesi ve ilgililerin can ve mal güvenliği açısından tedbir alınması kararı verdiğini söyledi. 

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul için deprem uzmanından korkutan açıklama: Faylar ölü değil, hareket ediyor!

 


Geri Dön