29 / 04 / 2024

Emirgan Korusu'na gökdelen ve AVM yapılmayacak!

Emirgan Korusu'na gökdelen ve AVM yapılmayacak!

Emirgan Korusu'nun yanındaki araziye alışveriş merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiasına Emlak Konut GYO'dan açıklama geldi. Emlak Konut, koruya kesinlikle AVM yapılmayacağını ve iki katlı binalar inşa edileceğini bildirdi...



Emirgan Korusu'nun yanındaki araziye alışveriş merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiasına Emlak Konut GYO'dan açıklama geldi. Araziyi Özelleştirme İdaresi'nden geçtiğimiz yıl 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya satın alan şirket, kesinlikle AVM yapılmayacağını ve iki katlı binalar inşa edileceğini bildirdi. Gazetelere yansıyan 'Koru'ya gökdelen ve AVM yapılacak' haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, İstanbul'un silüetine zarar vermeyecek şekilde, zemin artı 2 kat şeklinde binalar inşa edileceği anlatıldı. 


KORU İLE İLGİSİ YOK 

Taşınmazların bulunduğu alanın Emirgan Korusu ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, şöyle konuştu: "Emirgan Korusu'nun imara açılması, satılması ve bu alana inşaat yapılması söz konusu değildir. Bahse konu arazi, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı (22 Temmuz 1983) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylı (9 Mayıs 2006) İstinye Turizm Merkezi Uygulama İmar Planı sınırları içerisindedir. Söz konusu planlar, arazinin şirketimiz tarafından satın alınmasından çok önce onaylanmıştır. 3 Mart'ta yapılacak ihale, hiçbir plan değişikliği yapılmadan gerçekleşecek. Mevcut planların öngördüğü gibi arazinin yüzde 53'ü yol, park alanı ve eğitim tesis alanı olarak kullanılmak üzere ayrılacaktır." 


Sabah


Geri Dön