04 / 05 / 2024

Emirgan'daki kaçak köşk yıkıldı

Emirgan'daki kaçak köşk yıkıldı

Emirgan İskelesi karşısında 3 katlı köşk, kaçak olduğu için yıkıldı



Emirgan İskelesi karşısında eski Münire Sahilhanesi yerine bir inşaat firması tarafından yapılan 3 katlı köşk, kaçak olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 10 yıldır mahkemelik olan köşkün sabah erken saatlerde başlayan yıkımı nedeniyle yol kapanınca, sahil yolunu kullanan sürücü ve yolcular saatlerce trafikte kaldı.

KÖŞK 5 SAATTE YIKILDI
Sakıp Sabancı Caddesi No:58'de bulunan eski Münire Sahilhanesi binası yerine yapılan köşkün yıkımına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, iş makineleriyle 04.00 sıralarında başladı. Yıkım nedeniyle zabıta ve polis ekipleri Emirgan Çınaraltı ışıklar ile Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yolu trafiğe kapattı. Sabah yoğunluğun yaşanmadığı sahil yolunda saatler ilerledikçe otomobilleriyle gezintiye çıkan İstanbullular, toplu taşım araçlarıyla dershanelerine gitmek isteyen öğrenciler, yolun kapanmasıyla trafik çilesi çektiler. Yıkım 5 saat sürdü.

KAÇAK KÖŞKÜN YIKILMASINDAN FOTOĞRAFLAR
Bu arada yıkım yerinde bulunan yapının sahibi olan Tanker İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin bir yetkilisi, "Dava yaklaşık 10 yıldır sürüyordu. Aslına uygun olarak bina yapılmaktaydı. Mahkeme kararıyla yıkım yapıldı. Şu an söyleyecek bir şey yok. Çok üzgünüz tabiki. Hakkımızı hukuki yollardan aramaya devam edeceğiz" dedi.

10 YIL ÖNCE KARŞI KARŞIYA GELMİŞLERDİ
Münire Sahilhanesi yerine 3 katlı köşkü kaçak yaptırdığı iddia edilen Tanker İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş'nin sahiplerinden Yüksek Mühendis ve Mimar Serpil Tanker, bitişikteki köşkün sahibi Eti Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı ve dönemin ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı ile 10 yıl önce karşı karşıya gelmişlerdi. İlk olarak Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan Serpil Tanker, Firuz Kanatlı'nın yalısının bahçesindeki kulübenin kaçak olduğu ihbarında bulunarak yıkım kararı aldırmıştı. Bunun üzerine Firuz Kanatlı da Serpil Tanker'in tadil ettiği Münire Sahilhanesi adlı yapının altında tarihi bir çeşme bulunduğunu belirterek, ihbarda bulunmuştu. Yapılan ihbar üzerine Sibel Tanker'in yürüttüğü inşaat durdurulmuştu. Serpil Tanker'in yalısı ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni yıkım kararı almış ancak karar, İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz nedeniyle bir türlü uygulanamamıştı.
Akşam


Geri Dön