05 / 05 / 2024

Emirsultan dönüşüm projesinin yüzde 30'u tamamlandı!

Emirsultan dönüşüm projesinin yüzde 30'u tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Emirsultan Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi" kapsamında yaptırılan tüp geçidin bir ay içinde araç trafiğine açılacağını bildirdi



Projenin yürütültüğü Emirsultan'da incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emirsultan'ın kentin en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Projenin en iyi şekilde uygulanması için çalışmaları adım adım izlediklerini vurgulayan Altepe, projedeki revizyonla birlikte meydan bölümünün yüzde 30 genişlediğini, kat sayısının da 7'den 5'e indirildiğini belirtti.

Altepe, şu bilgileri verdi: "Sonradan pişman olacağımız bir şey yapmamak için ince eleyip sık dokuyoruz. Her an projenin gelişimini takip ediyoruz. Emirsultan Projesi, Bursa için prestiji yüksek bir çalışmadır. İnşaat düzenli bir şekilde sürüyor. Böyle devam ederse hedefimiz tüp geçidin üst kısmını bir ay içerisinde altından araçların geçebileceği duruma getirmek ve trafiğe açmak." İncelemeler sırasında bölge sakinlerinin projeye ilişkin taleplerini dinleyen Altepe, projenin yüzde 30 oranında tamamlandığını, tüp geçit ve binaların bulunduğu alanda temel atma aşamasına gelindiğini kaydetti.

185 metre uzunluğundaki tüp geçit ile 4 bin metrekarelik meydanın yer alacağı proje kapsamında 50 konut, 13 dükkan ve 200 araçlık otopark yapılacak.
AA


Geri Dön