Sektörel

Emlak balonu patladı mı? Kelepir fiyatına konut satılıyor, ama alan yok!

Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatlarında 2021 Eylül'den beri kaydedilen en düşük artış kaydedildi. Peki emlak balonu patladı mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz hafta içinde Temmuz ayına ilişkin konut satış rakamları açıklandı. Buna göre, Temmuz 2024'te Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak, 127 bin 88 olarak kaydedildi. 

Bu rakamların hemen ardından dün de Merkez Bankası tarafından Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.9, senelik de yüzde 38.7 artış kaydetti. Bu rakam, 2021 Eylül'den beri kaydedilen en düşük artış oranı oldu. Ayrıca, konut fiyatları reel olarak ise yüzde 14.3 gerileme kaydetti. Bu verilerin açıklanmasının ardından konut piyasasının dengeye dönmek üzere olduğu gündeme geldi.  

154,3 bin takipçili sosyal medya fenomeni Triger isimli kullanıcı, https://x.com/TrigerOsman resmi X sosyal medya hesabından emlak piyasası ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Emlak balonu fena patlamış durumda.

Krediye ulaşamayan iş insanları , elindeki mülkleri kelepir fiyatına satıyor ama alan yok, kimse naktini piyasaya çıkarmıyor" ifadeleri yer aldı. 

Peki vatandaşlar emlak piyasası ve konut fiyatları ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Altın dur durak bilmiyor! Resmen uçuşa geçti: Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? 17 Ağustos altın fiyatları!

1+1 evlerin kiraları 15-20 bin TL oldu! Üniversite öğrencileri çaresiz kaldı: Kira sorununa çözüm bekliyorlar!

Olası büyük İstanbul depreminde yıkılacak gökdelen bile var! Deprem değil plansızlık öldürüyor!