28 / 04 / 2024

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump'tan 100 milyon dolar teklifi!

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump'tan 100 milyon dolar teklifi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla yargılandıkları dava sonucu çarptırıldıkları ceza için 100 milyon dolar teklifte bulundu.



Emlak dolandırıcılığı olarak bilinen davaya bakan yargıç Arthur Engoron, 16 Şubat tarihinde Trump’a, çocuklarına ve şirkete toplam 364 milyon dolardan fazla para cezası vermişti. Trump bu cezanın toplam tahsilatının durdurulması için başvuru yaparak cezanın 100 milyon dolarını ödeme konusunda teklifte bulundu. 

370 MİLYON DOLAR PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

TGRT Haber'de yer alan habere göre; Trump hakkındaki dolandırıcılık davasında son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürererek, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump tan 100 milyon dolar teklifi!

EMLAK SEKTÖRÜNÜ DOLANDIRDI

Yargıç Arthur Engoron, emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla açılan davada eski Başkan Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalar ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin iddiaların mahkemede değerlendirilmesine hükmetmişti.

Engoron, toplamda 35 sayfalık kararında Trump ile şirketi ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları ile ilgili sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

BANKALARDAN KREDİ YASAĞI

2 Ekim 2023'te başlayan duruşmalar, 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermiş, 16 Şubat’ta da yargıç Engoron, "emlak sektöründe hileli işler yapmak"tan Trump’a 354,9 milyon dolar, çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump’ın her birine dörder milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası vermişti.

Davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirilmişti.

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

Geri Dön