30 / 04 / 2024

Emlak Konut 8 - 9 Kasım'da ön talep toplayacak!

Emlak Konut 8 - 9 Kasım'da ön talep toplayacak!

Emlak Konut GYO, sermayesinin yüzde 25'ine tekabül eden 625.000.000 TL nominal değerli paylarını halka arz ederek ön talep toplayacak



Emlak Konut halka arz edeceği gayrimenkul portfönü hakkında detaylıaçıklama yaptı. Şirketin arsa ve arazilerinin toplam değeri 4.618.949 TL. Gayrimenkul Portföyü 6.741.367 TL. Portföy değeri 6.884.964 TL. Net aktif değeri 4.772.036 TL. Halka arz edilmesi planlanın 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1,60 - 2,15 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut'un satışı devam eden projeleri ise şunlar : Burgazkent Emlak Konutları, Silivri Selimpaşa Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları 1. Etap, Gemze Emlak Konutları 2. Etap.

Gelir paylaşımı modeli çerçevesinde geliştirilmiş olup paylaşımı takiben satışları münhasıran Emlak Konut tarafından yürütülen bağımsız bölümleri bulunan projeleri: Kent Plus Mimarsinan Sitesi, My World Ataşehir Projesi, Misstanbul Evleri Projesi, Emlak Konut Pelikan Evleri, Çerkezköy Dream City 4. Etap, Nuvos Residence projesi.

Konsorsiyum lideri: Türkiye Sinai Kalkın Bankası A.Ş

Konsorsiyum üyeleri: Acar Yatırım, Anadolu Yatırım, Alternatif Yatırım, Ata Onlıne, bizim Menkul Değerler, Ata Yatırım, Deniz Yatırım, Delta Menkul Değerler, Eczacıbaşı Menkul değerler, Camiş Menkul Değerler, Eti Yatırım, Ekinciler Yatırım, Euro Yatırım, Gedik Yatırım, Fortis Yatırım, Hak Menkul Kıymetler, Global Menkul Değerler, Halk Yatırım, HSBC Yatırım, Kare Yatırım, Oyak Yatırım, Şeker Yatırım, Meksa Yatırım, İnfo Yatırım, Taciler Menkul Değerler,TEB Yatırım, Tekstil Yatırım, Tera Menkul Değerler, Turkısh Yatırım, Vakıf Yatırım, Zıraat Yatırım.

--

Halka arza hazırlanan Emlak Konut GYO, 8 – 9 Kasım tarihlerinde ön talepleri toplayacak
 
EMLAK KONUT İÇİN ÖN TALEPTE BULUNANLARI EKSTRA AVANTAJLAR BEKLİYOR
 
Halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini tamamı sermaye artımı olacak şekilde halka arz ederek İMKB’de işlem görmeye hazırlanan Türkiye’nin en büyük portföy değerine sahip gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihleri arasında ön talep toplayacak. Emlak Konut GYO, detayları ön talep duyurusunda belirtilen koşullarda ön talepte bulunanlara özel olarak hazırladığı çeşitli teşvikler uygulayacak. Ön talepte bulunanlar, yüzde 5 veya 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanırken, ön talepte bulunan ve kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yurtiçi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO’nun ön talep duyurusunda belirtilen gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak. Halka arz edilmesi planlanan 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1,60-2,15 TL olarak belirlendi. 
 
Gerçekleştirdiği projeler ve 7 yılda yaklaşık 3 kat değer kazanan aktif büyüklüğü ile ulaştığı rekor büyümeyle Türkiye’nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut GYO, halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini halka arz etmeye hazırlanıyor. Halka arz süreciyle ilgili talep toplama detayları belli oldu. Halka arz edilmesi planlanan 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1,60-2,15 TL olacak.
Halka arz işleminin ilk adımı olarak, 8-9 Kasım tarihleri arasında ön talep toplanacak. Emlak Konut GYO, ön talep toplama sürecinde, sunduğu indirimlerle kazandırmaya devam edecek. Yurt içi bireysel yatırımcılar, ön talepte bulunup bulunmamalarına ve kesin talep döneminde talep ettikleri pay tutarına bağlı olarak, şu avantajlardan yararlanacak:
- Ön talebin tamamının kesin talebe dönüşmesi halinde, toplam pay bedeli üzerinden yüzde 5,
- Ön talebin kesin talepten az olması durumunda, ön talep toplama sürecinde talep edilen paylardan hak kazanılan orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep edilen paydan hak kazanılan kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5,
- Ön talebin, kesin talep miktarından büyük olması ya da sadece kesin talep olması halinde ise yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikleri uygulanacak.

- Ayrıca, ön talepte bulunan yurtiçi bireysel yatırımcılara, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde ise, talep toplama sürecini takip eden 31.12.2013 tarihine kadar gelir paylaşımı yöntemiyle yüklenicilerle ortaklaşa satılan projeler haricindeki gayrimenkul satışlarında, Emlak Konut GYO tarafından belirtilecek şartlarla, gayrimenkul sahipliği teşviki kapsamında ve sadece bir kereye mahsus olmak üzere ve sadece payın ilk malikine kullandırılması suretiyle yüzde 5 oranında ilave iskonto verilecek.
 
 
EMLAK KONUT GYO HALKA ARZ BİLGİLERİ
 
Ön Talep Toplama Tarihi: 08-09   Kasım 2010
Halka Arz Oranı ve şekli: Halka Arz Sonrası Yüzde 25, Tamamı Sermaye Artırımıyla
Halka arz fiyat aralığı: 1,60-2,15
Aracılık Türü: En İyi Gayret
Ek Satış: Ek Satış Gerçekleştirilmeyecek
Tahsis Grupları: Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar, Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar, Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar
Konsorsiyum Lideri: Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.
Talep Toplama: Fiyat Aralığı İle Talep Toplama
Mevcut Ödenmiş Sermaye: 1.875.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Sermaye: 2.500.000.000 TL

Güçlü finansal yapı, zengin portföy

Sahip olduğu 6.9 milyar TL toplam portföy değeri, 4.8 milyar TL NAD büyüklüğüyle GYO’lar arasında konut sektörünün lideri olarak halka arz olacak Emlak Konut GYO, güçlü yapısıyla yatırımcıya güven veriyor. Emlak Konut GYO, yarım asrı aşan tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, sağlam ortak yapısı, ana hissedarı TOKİ’yle güçlü bağı, başarıyla gerçekleştirdiği konut projeleri, kanıtlanmış iş modelleri, zengin gayrimenkul portföyü, büyüme odaklı stratejisi ve en önemlisi güçlü finansal yapısıyla, yatırımcıya cazip bir seçenek olacak.

Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üreten Emlak Konut, 2003’ten bu yana 21.047 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamlamıştır. 20 adet devam eden projesi, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon m2 arsası ve 4.5 milyon m2 henüz ihalelendirilmemiş arsa stoğununun yer aldığı bir gayrimenkul portföyüne sahiptir. My World, Uphill Court, Avrupa Tem Konutları, Soyak Mavişehir ve Kent Plus tamamladığı referans projelerden bazılarıdır Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67’lik bölümü oluştururken, bunun yüzde 56’sı ise halihazırda ihale edilmiş durumdadır.

Sağlam ve güçlü bir finansal yapısı bulunan Emlak Konut GYO’nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyon 733 bin TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyon 296 bin TL, finansal borçları 1 milyon 281 bin TL, net satışı 558 milyon TL, kârı 201 milyon TL seviyesinde.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecinde de halkın kazancını ön planda tuttuğunu belirterek, şunları söyledi:
“8-9 Kasım tarihlerinde ön talepte bulunacak yatırımcılarımıza büyük avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı, hem hisse alarak kazanacak, hem de ön talepte belirttikleri miktar oranında farklı teşviklerden faydalanacak. Tüm yurtiçi bireysel yatırımcılarımızı, yüzde 2.5 ile yüzde 5 arasında değişen indirim avantajları ve projelerden yüzde 5 indirimle sahip olma fırsatından yararlanmaya davet ediyorum. Geldiğimiz noktada, tüm maddi ve manevi birikimimizi halkımıza sunarak, elde edilen geliri yine halkımızın kullanımına sunacağız. ”

Basında yer alan diğer haberler:

Emlak Konut'tan elini çabuk tutana avantaj
Emlak Konut GYO, halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25’ini tamamı sermaye artımı olacak şekilde halka arz ederek İMKB’de işlem görmeye hazırlanıyor. 8-9 Kasım 2010 tarihleri arasında ön talep toplamaya hazırlanan kuruluştan yapılan açıklamaya göre, ön talep duyurusunda belirtilen koşullarda talepte bulunanlara özel olarak hazırladığı çeşitli teşvikler uygulayacak.
Ön talepte bulunanların yüzde 5 veya 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanının sunulacağının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ön talepte bulunan ve kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yurtiçi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO’nun ön talep duyurusunda belirtilen gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak. Halka arz edilmesi planlanan 1,00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1.60-2.15 TL olarak belirlendi."
Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, alka arz sürecinde de halkın kazancını ön planda tuttuğunu belirterek, şöyle konuştu: “Büyük avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı, hem hisse alarak kazanacak, hem de ön talepte belirttikleri miktar oranında farklı teşviklerden faydalanacak. Tüm yurtiçi bireysel yatırımcılarımızı, yüzde 2.5 ile yüzde 5 arasında değişen indirim avantajları ve projelerden yüzde 5 indirimle sahip olma fırsatından yararlanmaya davet ediyorum. Geldiğimiz noktada, tüm maddi ve manevi birikimimizi halkımıza sunarak, elde edilen geliri yine halkımızın kullanımına sunacağız. ”
Mevcut ödenmiş sermayesi 1 milyar 875 milyon TL olan Emlak Konut GYO’nun halka arz sonrası sermayesinin 2 milyar 500 milyon TL olması bekleniyor. Kuruluşun, 2010'un ilk dokuz ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyon 733 bin TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyon 296 bin TL, finansal borçları 1 milyon 281 bin TL, net satışı 558 milyon TL, kârı 201 milyon TL seviyesinde. Kuruluşun sahip olduğu portföy değeri ise 6.9 milyar TL.


Emlak Konut GYO'da ön talep 1,60-2,15 TL aralığında toplanacak

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) yüzde 25 hissesinin halka arzında ön talep toplama fiyat aralığı 1,60-2,15 lira olarak belirlendi.

8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön talep toplamaya katılacak yurtiçi bireysel yatırımcılar çeşitli teşviklerden faydalanacak. Yurtiçi bireysel yatırımcılar yüzde 5 veya 2,5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanacak. Mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda, Emlak GYO'nun mevcut 1,875 milyar lira olan ödenmiş sermayesi 2,5 milyar liraya yükselecek.
Zaman


Emlak GYO hissesi alana konutlarda yüzde 5 indirim

Borsanın en büyük halka arzlarından Emlak GYO’da ön talep toplama başlıyor. Hisse fiyatı 1.60-2.15 olarak belirlenen arzda 100 bin liranın üzerinde talepte bulunana konutlarda iskonto da yapılacak

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) yüzde 25 hissesinin  halka arzında ön talep toplama fiyat aralığı 1.60-2.15 lira olarak açıklandı. Emlak Konut GYO, 1-1.4 milyar liralık büyüklükle İMKB tarihinin en büyük halka arzlarından birisi olacak. 8-9 Kasım tarihlerinde  gerçekleştirilecek ön talep toplamaya katılacak yurtiçi bireysel yatırımcıların çeşitli teşviklerden yararlanacağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ön talepte bulunan yurt içi bireysel yatırımcılar yüzde 5 veya 2.5 oranında  iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanırken, ön talepte bulunan ve kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan  yurt içi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO’nun ön talep duyurusunda belirtilen gayrimenkul  projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak.

8-9 KASIM’DA ÖN TALEP TOPLANACAK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecinde de halkın kazancını ön planda tuttuğunu belirterek, şunları söyledi: “8-9 Kasım tarihlerinde ön talepte bulunacak yatırımcılarımıza büyük avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı, hem hisse alarak kazanacak, hem de ön talepte belirttikleri miktar oranında farklı teşviklerden faydalanacak. Tüm yurtiçi bireysel yatırımcılarımızı, yüzde 2.5 ile yüzde 5 arasında değişen indirim avantajları ve projelerden yüzde 5 indirimle sahip olma fırsatından yararlanmaya davet ediyorum. Geldiğimiz noktada, tüm maddi ve manevi birikimimizi halkımıza sunarak, elde edilen geliri yine halkımızın kullanımına sunacağız.” Sahip olduğu 6.9 milyar TL toplam portföy değeri, 4.8 milyar TL Net Aktif Değeri büyüklüğüyle GYO’lar arasında konut sektörünün lideri olarak halka arz olacak Emlak Konut GYO, güçlü yapısıyla yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çekiyor.

YATIRIMCI İÇİN CAZİP SEÇENEK

Emlak Konut GYO’dan yapılan açıklamada, “Yarım asrı aşan tecrübesi, sağlam ortak yapısı, ana hissedarı TOKİ’yle güçlü bağı, başarıyla gerçekleştirdiği konut projeleri, kanıtlanmış iş modelleri, zengin gayrimenkul portföyü, büyüme odaklı stratejisi ve en önemlisi güçlü finansal yapısıyla, yatırımcıya cazip bir seçenek” denildi.     • EKONOMİ SERVİSİ

1-1.4 milyarlık  arzın künyesi

Ön talep toplama    8-9 Kasım 2010

Sermaye    2.5 milyar TL

Halka arz oranı (%)    25

Halka arz fiyatı    1.60-2.15

Halka arz büyüklüğü    1-1.4 milyar TL

Halka arzda hisse alanları bekleyen avantajlar

• Ön talebin tamamının kesin talebe dönüşmesi halinde, toplam pay bedeli üzerinden yüzde 5,

• Ön talebin kesin talepten az olması durumunda, ön talep toplama sürecinde talep edilen paylardan hak kazanılan orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep edilen paydan hak kazanılan kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5,

• Ön talebin, kesin talep miktarından büyük olması ya da sadece kesin talep olması halinde ise yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikleri uygulanacak.

• Ayrıca, ön talepte bulunan yurtiçi bireysel yatırımcılara, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde ise, talep toplama sürecini takip eden 31.12.2013 tarihine kadar gelir paylaşımı yöntemiyle yüklenicilerle ortaklaşa satılan projeler haricindeki gayrimenkul satışlarında, Emlak Konut GYO tarafından belirtilecek şartlarla, gayrimenkul sahipliği teşviki kapsamında ve sadece bir kereye mahsus olmak üzere ve sadece payın ilk malikine kullandırılması suretiyle yüzde 5 oranında ilave iskonto verilecek.

21 bin konutluk 18 proje yaptı 20 proje devam ediyor

Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üreten Emlak Konut, 2003’ten bu yana 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamlandı. 20 adet devam eden projesi, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon mertrekare arsası ve 4.5 milyon metrekare henüz ihalelendirilmemiş arsa stoğununun yer aldığı bir gayrimenkul portföyüne sahip. My World, Uphill Court, Avrupa Tem Konutları, Soyak Mavişehir ve Kent Plus tamamladığı referans projelerden bazıları olan Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67’lik bölümü oluştururken, bunun yüzde 56’sı ise halihazırda ihale edilmiş durumdadır.

9 aylık kârı 201 milyon TL

Emlak Konut GYO’nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, kârı 201 milyon TL seviyesinde.
Star


Emlak Konut'ta talepler toplanıyor

İMKB'de işlem görmeye hazırlanan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım tarihleri arasında ön talep toplayacak. Ön talepte bulunanlar, %5 veya 2.5 iskontodan faydalanırken, kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yatırımcılara duyuruda belirtilen gayrimenkul projelerinde %5 indirim fırsatı da sunulacak.
Akşam


Emlak Konut GYO ön talep toplamaya başlıyor

İMKB'de işlem görmeye hazırlanan Türkiye'nin en büyük portföy değerine sahip gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım'da ön talep toplayacak. Ön talepte bulunanlar, yüzde 5 veya 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanırken; ön talepte bulunan ve kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yurt içi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO'nun gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak. Halka arz edilmesi planlanan 1.00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1.60-2.15 TL olacak.
Takvim


Geri Dön